Geleceğin yıldızları şimdiden parlıyor
40 üstün yetenekli genç, ÇEV Sanat’ın projesi ve QNB Finansbank’ın katkısıyla yıldız olma yolunda.
Nasıl güzeller, nasıl ruh yükseltici... Bu tümceyi hem içten hem de dışa taşarak söyletenler Çağdaş Eğitim Vakfı, ÇEV Sanat’ın “genç yetenekler”i. Kimi yıllardır kimi daha yenice ÇEV Sanat ailesinde yer alan gençlerle İstanbul’da buluşup uluslararası sanat yolculukları ve yaklaşmakta olan konser hakkında konuştuk.
ÇEV Sanat 13 Ocak’ta yurdumuzun gururu genç müzisyenleri Zorlu PSM’de sanatseverle buluşturacak. ÇEV Sanat Başkanı Berrin Yoleri’nin izini çizdiği “Genç Yetenekler” projesi kapsamında bu yıl on birincisi düzenlenen konser, Avrasya Filarmoni Orkestrası eşliğinde İbrahim Yazıcı tarafından yönetilirken, konuk olarak Ayla Erduran ile onurlandırılacak. İngiliz keman sanatçısı Charlie Siem de genç yeteneklerle birlikte sahne alacak. Konserde proje bünyesinde eğitimine devam eden Arda Karakaya (keman), Ezgi Sarıkçıoğlu (Keman), Gizem Sözeri (kontr-bas), Gülin Ataklı (obua), Kazım Kaan Alıcıoğlu (Keman), Beren Gürcüoğlu (piyano), Cansu Naz Eriş (piyano), Arya Su Gülenç (Piyano) ve Adil Kerem Ünal (piyano) başarım sergileyecek. Solist olarak ise genç yetenek çello sanatçısı Cemal Aliyev’i dinleyip izleyeceğiz.
ALİYEV, FAZIL SAY ÖDÜLLÜ
Cemal Aliyev, 2019’da New York’ta Young Artists Guild yarıs¸masını kazandı. Yeteneklerin her biri başarılarıyla hem ÇEV Sanat’ın hem de ülkemizin gururu. Örneğin Cansu Naz Eriş, kentsel dönüşüm nedeniyle evinin çevresindeki inşaattan etkilenip yaptığı bestesiyle Viyana Uluslararası Goldenkey Beste Yarışması’nda ikincilik ödülü alarak “İnşaat” isimli piyano trio bestesini Viyana’da seslendirme daveti almış. Meraklısı, minik bir aramayla genel ağda bu besteye ulaşıp son yıllarda neredeyse hepimizin başına gelmiş bu “inşaat” meselesinde hem gürültünün tozun toprağın nasıl eleştirildiğine hem de havada uçuşan yoğun toz parçacıklarının ışıkta nasıl süzülerek ezgiye dönüştüğüne tanık olabilir. Sanatçı dediğin meseleyi içine alır, eleştirir, özümser, dönüştürür değil mi?.. Gençlerin her biri gibi, Kazım Kaan Alıcıoğlu da ÇEV Sanat’ı bir aile olarak görüyor. “Yılda bir defa olan bu konser kendimizi gösterebilmek, geldiğimiz noktayı görmek için önemli fırsat. Bizi destekleyenler için de yapabildiğimiz güzel bir jest; neyle uğraştıklarını, neyle uğraştığımızı, dünyada nasıl bir eğitim alıp nasıl geliştiğimizi ortaya koyabiliyoruz” diyor. 8 yaşında piyano çaldığı paylaşımıyla sosyal medyada Berrin Yoleri’ye ulaşıp aileye katılmış, bugün 10 yaşındaki Adil Kerem Ünal’ın hızlı gelişimi de konsere gidip izlenebilir.
Her biri hakkında ayrı başlık açmaya değer bu gençlerden Elvin Hoxha Ganiyev’in şimdiden bir dünya yıldızı olduğunu söylemek gerek. “ÇEV Sanat oluşumu Türk gençliğini ve Türk müzisyenlerini çok ileriye taşıyacak, bu hepimiz için çok büyük bir fırsat” diyen Ganiyev’in aldığı ödülleri, yer aldığı konserleri, birlikte çaldığı isimleri, sanatını sunduğu coğrafyaları saymak şimdiden sayfalar alıyor.
Şu an, ÇEV Sanat tarafından keşfedilmiş kırk genç yetenek maddi manevi desteklenmekte. Manevi destek yönü sanatçılar için en kıymetliyken sanatçı destekleyen kurumlarca pek verilmez; ÇEV Sanat destekçilerinin, özellikle Berrin Yoleri’nin bir aile gibi genç yetenekleri sarıp sarmalaması toplum olarak bizim de kazancımız.
En Çok Okunan Haberler
- Türkiye'nin en ünlü tekstil devi kapandı
- SMA'lı bebeğin babası intihar etti!
- Muğla'da helikopter kazası: 4 kişi öldü!
- Soğuk havada TIR kuyruğu 30 kilometreyi geçti
- CHP'den Erdoğan'a sert yanıt!
- Öğrencisinin Suriye'de Bakan olduğunu öğrendi
- Evini kiraya verecekler için geri sayım
- 'Su sorununu çözmek, DSİ'nin görevi değil'
- ‘Binadan çıkamıyorum, bu çaresizliğe...'
- İstanbul Barosu hakkında soruşturma!