Gardiyan da dövmüş

Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde, koğuştakilerden günlerce dayak yiyen Onur Önal’ın (15) ölümüne ilişkin davada, sanıklara ve tanıklara yöneltilen pek çok soru mahkeme heyetine takıldı. Sanıklardan T.D., Onur'u ölmeden bir hafta önce bir infaz koruma memurunun da dövdüğünü söyledi.

Yayınlanma: 16.09.2015 - 07:02
Abone Ol google-news

C.B., M.Ö. ve T.D., 30-31 Ağustos 2014 tarihlerinde, Onur’un beyin kanaması geçirip ölmesine neden oldukları iddiasıyla İstanbul Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanıyor. Basına kapalı yapılan duruşmada ifade veren C.B., Simit oyununda Onur’un neresine vurduğunu bilmediğini söyleyerek, “Oyunun kuralına uygun olarak vurdum. Mescitte namaz kılarken sesten rahatsız oldum, abdestim bozuldu. Namazımı odada kıldım. Onur’un düştüğünü görmedim. Mescitte dövme olayı olmadı. Zaten koğuşun içinde memur var. TV izliyor. Hemen olduğumuz alanın içinde en ufak bir şey olsa duyardı” diye konuştu. Birkaç günde bir simit oyunu oynadıklarını ifade eden C.B., “Asker oyunu, ara oyunu var. Bunlar genelde şiddet oyunlarıdır” dedi.

Heyet soru sordurmadı

Önal’ın ölümü nedeniyle yargılanan infaz koruma memurlarından Fatih Atmaca, dünkü duruşmada tanık olarak dinlendi. Atmaca, “Olay günü bir olumsuzluk yoktu. TV izlenen, yemek yenilen yere geldiğimde iki çocuk yanıma geldi. Diğerleri namaz kılıyordu. TV açtım, refleks olarak döndüm M.Ö., ölen çocuğun kollarından tutmuştu. ‘Abi dua ediyorduk bayıldı’ dedi” diye konuştu. Personel yetersizliğini anlatan Atmaca, “Bir kişi 4 koğuşa bakabiliyor” dedi. Müdahil avukatlarının koğuşlarda “kameranın görmediği yer var mı?”, “ölenin Epilepsi olduğuna inandınız mı?” gibi soruları, mahkeme heyetince tanığa yöneltilmedi.

Dayağı anlattılar

Onur’la aynı koğuşta kalan B.P, R.Ü., ve M.K., de tanıklık etti. Üç tanık da Onur’a yönelik şiddeti ayrıntılarıyla anlattı. B.P., ”Simit oyunu şakadan vurmalık oyundu ama C.,M., ve T., gerçekten vurdular. Mescitte kameranın görmediği yerde M. ile Onur tartışıyordu. M., her sinirlendiğinde Onur’un kafasına ve göğsüne yumruk atıyordu. Kafasını duvara çarptı saçı duvarda kaldı. C. de vurdu. Onur aniden bayıldı. Yarı baygın sandalyeye oturtuldu” diye konuştu. R.Ü. de “Simit oyununda kasten herkes Onur’a saldırdı. Onur, gardiyana bunları söylüyormuş. Onur, ‘ispiyonlamıyorum’ diyordu” dedi. M.K. ise şöyle konuştu: “M. Onur’u ilk önce sandalyeye oturttu. Hıncını alamayınca ayağa kaldırıp vurmaya devam etti. Kafasını duvara vurdu. C. de vurdu.”

Gardiyan da dövmüş

Sanıklardan T.D. ek iddianameyle davaya dahil edildi. Avukatı olmadığı için gelecek celse savunma yapacak. Duruşmada söz alarak, olaydan bir hafta önce Onur’un bir infaz koruma memuru tarafından B blok çay ocağına götürülüp tekme tokat dövüldüğünü söyledi.Önal’ın ölümünde ‘ihmali’ ve ‘kayıtsızlığı’ tespit edilen cezaevi müdürü Naci Yıldız’ın görev yeri değiştirildi. Önal ailesinin avukatları dün Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler