Fotoğrafı çeken muhabire: Fırsatçı, pusucu

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, Mersin’de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın seçim mitingde Mustafa Varank’la birlikte göründüğü fotoğrafı çeken Zaman gazetesinin foto muhabiri Mevlüt Karabulut’a ‘pusucu fotoğrafçılık akımının kurucusu‘ diyerek ateş püskürdü.

Fotoğrafı çeken muhabire: Fırsatçı, pusucu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 23.03.2014 - 11:46

Twitter’da paylaşılmasıyla bir anda gündeme oturan fotoğrafta, Yıldıray Oğur, ‘ODTÜ’den sınıf arkadaşım’ dediği Varank’la beraber sahneye açılan platformun kapısında görünüyordu. Erdoğan’ın ‘yılmaz’ savunucularından biri olarak gösterilen Oğur’un dili dışarıda ifadesi bir hayli dikkat çekmişti.

‘Fırsatçı, pusucu’

Oğur, ‘Altın Nesil’in ayarı düşük çıkınca’ başlıklı köşesinde Mevlüt Karabulut’a şöyle tepki gösterdi; “Başbakan’ın davetiyle Mersin mitingini izlemeye giden dört gazeteciden biriydim. Onlarca mitinge davet edilmiş, yüzlerce gazeteciden biri. Miting başlamadan kalabalığı görmek isteyince, Başbakan’ın danışmanlarından, ODTÜ’den sınıf arkadaşım olan Mustafa Varank bize beş dakikalığına platformun kapısından baktırdı. İşte tam o sırada deklanşöre basmış Zaman gazetesinin foto muhabiri Mevlüt Karabulut. Yüzümdeki istem dışı bir anı kaçırmayan, fırsatçı, pusucu fotoğrafçılık akımının kurucusu.”

Röntgencilikte ödülleri süpürür

Oğur, “Burnumu karıştırırken ya da kaşınırken de basabilirmiş, Allah korumuş. ‘İşte kalabalıkların önünde burnunu karıştıran, millete saygısı kalmamış pislik yandaş’, ‘işte onca insanın önünde kaşınan namus düşmanı sapık’ fotoğrafları da profiline çok yakışırdı. Burnunda sümük varken Ekrem Dumanlı, yellenirken Cihan Haber Ajansı müdürü, uyuklarken Fethullah Gülen fotoğraflarıyla da Pulitzer’e falan başvurur herhalde. Röntgencilik dalındaki tüm ödülleri silip süpürebilir” diye yazdı.

‘Haftaya pazar nanik yapanları çekin’

Yıldıray Oğur’un tepkisi Mevlüt Karabulut’la da sınırlı kalmadı; Oğur, fotoğrafı servis eden ve ‘Altın Nesil mensupları’ diye nitelediği gazetecilere de yüklendi. Oğur, ‘yanlarındayken dikkatli olunması gereken gazeteciler’ olarak Today’s Zaman’dan Celil Sağır, Zaman’dan Emre Soncan ve ‘çakma altın nesil gazetesi’ dediği Taraf’tan Tuğba Tekerek’i saydı.

Yıldıray Oğur’un eski Taraf yazarı olduğu unutulmamalı!

Thomas Hobbes’un ‘İnsan insanın kurdudur’ dediği savaş hali evresinde olduğumuz tespitini de yapan Yıldıray Oğur, “Bir dahaki Pazar günü halkın istemdışı nanik işareti yapacağı anı da fotoğraflamalısınız muhakkak. Akıl ve ahlak yere, eller deklanşöre!” diye yazdı. (Diken.com.tr)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon