Feyzioğlu: Silivri'de affı bekleyen yok

Silivri'de İlker Başbuğ ve Tuncay Özkan'la görüşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 'Silivri'de affı bekleyen yok, meselenin yargı yoluyla çözülmesini istiyorlar' dedi. Feyzioğlu, görüşmede dile getirilen 'bizi celladımızın insanfına mı bırakmak istiyorlar' isyanını da kamuoyuna aktardı.

Feyzioğlu: Silivri'de affı bekleyen yok
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.01.2014 - 12:33

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ergenekon sanığı İlker Başbuğ ile cezaevinde görüştü. Feyzioğlu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve yeniden yargılama yolunun açılması ile ilgili acil çözüm paketini Başbuğ’a anlattı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Feyzioğlu şöyle dedi:
 
- Bir süredir artık devlet kirizi almış bu krizden çıkış için TBB olarak ciddi bir formül arayışı içindeyiz. Hukuk devletini yeniden tesis için devletin yerinden çıkmış çivilerini yeniden çakmak için çalışıyoruz. Sayın cumhurbaşkanına bir öneri sunduk. Türk silahlı kuvvetlerine kumpas açıklamalarıyla gündeme düşmüş konu gündemdeydi. Yolsuzluk soruşturmasının en sıkı şekilde götürülmesi lazım. Biz TBB olarak adli kolluk yönetmeliği değişikliğinin iptali için dava açmış ve yürütmeyi durdurma kararıyla önemli bir aşama kaydetmiştik. Fakat bu konuyu şu anda müdaelesini verdiğimiz diğer konuyla karıştırmamak gerektiğini sdüşünüyoruz. Yolsuzluık soruşturmasını takip etmek ayrı bir konudur. En yetkili ağızlar yargının içinde bir paralele yapılanma var demişse ve TSK’ya kumpas kuruşldu diye en yetkili ağızlarda cümleler sarf edilmişse bizim bunu görmezden gelmemiz mümkün değildir.

"Bizi celladımızın insafına mı bırakmak istiyorlar"

- Bugün gazetelerde bir başka çözümden söz ediliyor. Sayın Kanadoğlu, '310'uncu madde varken niçin böyle dolambaçlı yollara gidiliyor' dedi.

- Az önce İlker Başbuğ, Bilgin Balanlı, Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan'la görüştüm. 310. madde önerisene karşı çıkıyorlar. Söyledikleri şu, "Yargıtay tekrar baksın, bozarsa yine özel yetkili mahkemelere gitsin" görüşünü, "Bizi celladımızın insafına mı bırakmak istiyorlar" diye düşünüyorlar.

- Önümüzde bir af yok. Zaten af değil, adil yargılanma ve bunun sonucunda beraat istemekteler. Silivri'de affı bekleyen yok.

 

CMK 310. madde nedir?

Yargıtay formülü: Yargıtay Onursa Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun önerisi CMK 310. maddenin uygulanmasını içeriyor. Buna göre, Balyoz gibi kesinleşmiş davalarda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı hükmün sanık lehine bozulması için Yargıtay’a başvurabiliyor. Yargıtay Ceza Genel Kurulu tahliye ve beraati görüşebiliyor. Böylece çözüm için mevcut kanunlar işletilmiş oluyor, yeni bir kanun çıkarılmasına gerek kalmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon