Fethullah Gülen'e ilk suç duyurusu

17 Aralık darbe girişiminin ardındaki 'paralel yapı'nın, Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun Fethullah Gülen'in talimatıyla gerçekleştiğini iddia eden gazeteci yazar Yusuf Ünal, Gülen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Fethullah Gülen'e ilk suç duyurusu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 18.01.2014 - 08:11

"Paralel devletin başı belli" diyen Ünal'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıma sunduğu suç duyurusu dilekçesinde; "ABD'nin Pensilvanya eyaletinde ikamet eden ve Türkiye irtibat adresi Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı olan Fethullah Gülen'in ABD'den iadesi istenerek yargılanması için gerekli hukuki sürecin başlatılmasını istiyorum" dedi. Dilekçede, Gülen'in suç nitelikleri olarak, "baskı, tehdit, kasetli şantaj, yargı ve emniyeti etki altına alarak devletin kılcal damarlarına sızmak" gibi faaliyetler sayıldı.

Yeni Akit'ten Koray Taşdemir'in haberine göre, Ünal'ın suç duyurusunda; Fethullah Gülen'in suç nitelikle eylem ve faaliyetleri adlı bölümde; "Türkiye'yi yıkmaya teşebbüs, cemaat adı verilen yapılanmayı maşa olarak kullanarak baskı ve ve tehditle çıkar elde etmek, gizli kasetler ile şantaj ve özel hayata müdahale etmek, milletvekillerine istifa baskısı yapmak, yargı ve emniyeti etki altına almak ve kendi ifadesi ile devletin kılcal damarlarına sızmak" ifadeleri yer akİL Ünal, Türkiye'nin huzuru için cemaate karşı savcıları göreve çağırdı.

"GÜLEN'İN ABD'DEN İADESİ İSTENMELİ"

Yusuf Ünal, Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayı önündeki alanda basın açıklaması yaptı. Ünal, "17 Aralık darbe girişiminin birinci ayı doldu. Bugüne kadar Fethullah Gülene hesap soracak yiğit bir savcı çıkmadı. Paralel devletin başı belli. Eylem ve ifadeleri ortada. Bunların yasalardaki karşılığı da belli. Gülen'in dokunulmazlığı var da, biz mi bilmiyoruz? Yargı mensupları görevlerini yapmak yerine, bildiri yayınlamakla meşgul. Cemaatçi bazı polis müdürleri de keyfi operasyonlarla hükümeti yıpratmaya çalışmakta. Hepsinin sorumlusu Fethullah Gülendir. Hükümeti yıkma teşebbüsü sürüyor. Ülkeyi milyarlarca dolar zarara uğrattı. Gizli kasetlerle şantaj, milletvekillerine istifa baskısı. Yargı ve Emniyeti etki altına almak ve kendi ifadesiyle devletin kılcal damarlarına sızmak suçlarından yargılanmalıdır. Amerika Birleşik Devletlerinden Gülen'in iadesi istenmeli ve İsrail bağlantıları mutlaka soruşturulmalıdır. Devam eden darbe girişimini durdurmak amacıyla Gülen Cemaati'nin faaliyetleri engellenmeli, ekonomik destekleri kesilmelidir. Türkiye'mizin huzuru için savcıları derhal göreve çağırıyoruz. Her türlü darbe ve darbe girişimini lanetliyoruz. Umarız Hoca bize de beddua etmez" dedi.

Ünal açıklamanın ardından adliyeye girerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler