Ferizli'de kadının gücü

Sakarya'nın Ferizli ilçesinin 8 kadın yöneticisi bulunuyor. Selda Dural'ın Kaymakam olarak görev yaptığı Ferizli'de Suzan Kart Mal Müdürü, İlknur Avcı Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, Fidan Yılmaz Seçim İşleri Müdürü, Sema Yılmaz İcra Müdürü, Hava Neslihan Karakaş ve Ayşegül Ayaz hakim, Yıldız Döker de noter olarak görev yapıyor.

Ferizli'de kadının gücü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.10.2008 - 09:53

Sakarya'nın Ferizli ilçesinin Kaymakam Selda Dural ile birlikte 8 kadın yöneticisi bulunuyor. Dural'ın Kaymakam olarak görev yaptığı Ferizli'de Suzan Kart Mal Müdürü, İlknur Avcı Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, Fidan Yılmaz Seçim İşleri Müdürü, Sema Yılmaz İcra Müdürü, Hava Neslihan Karakaş ve Ayşegül Ayaz hakim, Yıldız Döker de noter olarak görev yapıyor.

İlçe Kaymakamı Selda Dural, ilçede 3 yıldır görev yaptığını belirterek, her geçen gün kaymakamlıkta çalışan kadın sayısının arttığını kaydetti.

İlçedeki memur kadınların atama yoluyla geldiğini ve çoğunlukta olmasının tesadüf olduğunu bildiren Dural, işlerini yaparken, kadın ya da erkek gibi bir ayrım yapmadıklarını vurguladı.
 

Kadınlarla çalışmanın bir avantaj olmadığını ifade eden Dural, ''Gerçek olan işin nasıl yapıldığı, insanların işini ne kadar ciddiye aldığı, ne kadar iyi yaptığı, devlet memuru olmanın gereklerini yerine getirip getirmediğidir'' dedi.

 

"Önemli olan kadınlarımızı ekonomiye katabilmek"

Bir kadın olarak, hemcinslerinin bu görevlerde olmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Dural, şunları söyledi: ''Gönül ister ki, bayanlarımızın ekonomiye, istihdama katılımı artsın. O olduktan sonra makam unvan sahibi yönetici kadınların sayısı da artacaktır. Önemli olan kadınlarımızı ekonomiye katabilmek. Çünkü sonuçta biz gelişmekte olan bir ülkeyiz, eksikliklerimizi gidermeye çalışan bir ülkeyiz. Dolayısıyla nüfusun yarısının ekonomiye katılmadığı bir ülkenin de çok kalkınmasını beklemiyoruz. Ne kadar çok bayan ekonomiye katılırsa, aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katkısı da o kadar olacaktır. Kadınların istihdama katılımı, yıllar göre, büyük bir değişime uğramıyor.''

1996'da kaymakamlık sınavına girdiğini, o dönemde kadın kaymakamlara yeni görev verildiğini anlatan Dural, ''Ben ilk olarak bu ilçede göreve başlamıştım. O dönemde ilçede makam sahibi bayan yoktu'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler