Fenerbahçe'de seç beğen al

Ersun Yanal ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de teknik direktör arayışı devam ediyor. Ali Koç'un önünde onlarca isim var.

Yayınlanma: 03.03.2020 - 11:54
Fenerbahçe'de seç beğen al
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin, Ersun Yanal ile yollarını ayırması takımı hocasız bıraktı.Yeni teknik direktörün kim olacağı ise tam bir muamma.Sosyal medya ve kulislerde ise konuşulan birçok isim var. 

Fenerbahçe sezon sonuna kadar Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu ile geçici bir çözüm düşünüyor. Bunun yanı sıra teknik direktör arayışına tam gaz devam ediliyor.

Bu isimlerden bazıları şöyle:

Tayfun Korkut kimdir?

Tayfun Korkut, 2 Nisan 1974'te Almanya'nın Stuttgart şehrinde dünyaya geldi.

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Korkut, Alman alt yapısında yetişmiş ve 21 yaşına geldiğinde Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.
Sarı-Lacivertli formayı 5 sezon taşıyan deneyimli futbolcu 2000 yılında Real Sociedad'a transfer oldu.Teknik direktörlük kariyerine ise formasını giydiği Real Sociedad takımının altyapısında başladı.
2012 yılında A Milli Takım'da Abdullah Avcının yardımcılarından biri oldu. 2017-2018 sezonun devre arasında Stuttgart'ın başına geçen Korkut, 22 maça çıktığı Bundesliga ekibinde 10 galibiyet, 6 beraberlik, 6 mağlubiyet gördü. Stutgart ile yollarının ayrılması sonrasında ise görev almadı. Korkut, şu anda kulüp çalıştırmıyor.

Niko Kovac kimdir?

Niko Kovac,15 Ekim 1971 Hırvat'da doğdu. Eski millî futbolcu ve teknik direktör. 2002 FIFA Dünya Kupası'nda Hırvatistan Millî Futbol Takımı'nın formasını giyen oyuncu orta saha bölgesinde görev yaptı.
Teknik direktörlük kariyerine Hırvatistan Milli Takımı’nda başlayan Kovac, Eintracht Frankfurt ve Bayern Münih takımlarını çalıştırdı. Kovac, kariyerinde Bundesliga şampiyonluğu, Almanya Kupası şampiyonluğu ve Almanya Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. Salzburg’da Ricardo Moniz’in yanında yardımcı antrenörlük de yapan Niko Kovac, futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak Alman takımlarında oynamış ve Red Bull Salzburg ekibinde kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik adamlık sayfasını açmıştı.

Erol Bulut kimdir?

Erol Bulut 30 Ocak 1975 tarihinde o dönemki adı ile Federal Almanya'da dünyaya geldi. Defans pozisyonunda görev yaptı, Ümit ve (A) milli oldu, milli takımlarda antrenörlük yaptı. Yunanistan'da Panionios ve Olimpiakos'u çalıştırdı. 2007-2008 sezonu başında Ukrayna'nın Metalurg Donetsk takımına transfer oldu. En son Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'u çalıştırıyor.

Bruno Labbadia kimdir?

Bruno Labbadia (8 Şubat 1966 Darmstadt doğumlu), eski Alman Millî Futbolcu ve İtalyan asıllı teknik direktör. Şöhretli bir kariyerle, Labbadia liglerde 328 maçta 103 gol kaydetti. Bu başarısıyla Bundesliga ve Bundesliga 2'de toplamda 100'den fazla gol atan tek Alman oyuncu ünvanına da sahip. Teknik direktörlük kariyerinde ise SV Darmstadt 98 ile Regionalliga-Süd'te şampiyonluk kazanıp yılın menajeri seçildikten sonra Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'e kadar yükseldi. Oynattığı ofansif futbolla takdir kazanan Labbadia 2009-10 sezonunda ise Hamburg'u çalıştırdı. 2010 ve 2013 yılları arasında Stuttgart'ın teknik direktörü olan Labbadia, 2015 yılından itibaren tekrar Hamburg'u çalıştırıyor.

Jorge Jesus kimdir?

Tam adı Jorge Fernando Pinheiro Jesus olan ve 4 Temmuz 1954 yılında doğan ünlü teknik adam, futbolcu olduğu yıllarda orta sahada görev aldı. Profesyonel futbol kariyerine Portekiz ekiplerinden Sporting Lizbon'da başlayan Jorge Jesus, 1989'da aktif futbol hayatını noktaladı.
1989 yılından 2014 yılına kadar yaptığı teknik direktörlük hayatında ise daha başarılı olmuş ve şimdiye kadar 13 takım çalıştırmıştır.
2009 yılından beri Benfica‘nın başında. Benfica ile 2009-2010 sezonunda ligi zirvede bitiren Jorge Jesus, 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 yıllarında da lig kupasını kazandı. 2009-2010 yıllarında 2 kupayı da Benfica’nın kazanmasını sağlayan Jorge Jesus, aynı yıl Portekiz’in en iyi teknik adamı seçildi.
Şu anda ise Brezilya'nın CR Flamengo takımında görevini sürdürmektedir.

Leonardo Jardim kimdir?

Teknik direktör ve antrenör olan Leonardo Jardim, 1 Ağustos 1974 yılında Barselona’da dünyaya geldi. 44 yaşındaki genç bir teknik direktör olan Jardim, futbol hayatına 1998 yılında Portosentense külubünde antrenör olarak başladı.. En son Fransa’nın güçlü ekiplerinden Monaco’yu çalıştıran Jardim, takımını 3.lüğe taşıdı.

Roger Schmidt kimdir?

Teknik direktörlük kariyerine Almanya 6. Ligi ekiplerinden Delbrücker'de başlayan sonraki sezon 4. lig takımlarından Preuben Münster'in başına geçen Scmidt, burada şampiyonlu yaşadı. Kariyerinde kademeli olarak yükselen Schmidt, 2012-2014 yılları arasında iki sezon boyunca RedBull Salzburg'un başına geçti.  İlk yılında ligi ikinci sırada noktalayan Salzburg, Şampiyonlar Ligi elemelerine katılırken burada Fenerbahçe'ye elenerek Avrupa Ligi'ne geldi. 2013-2014'te Avusturya Ligi'ni ve Avusturya Kupası'nı kazanan Roger Schmidt; Sadio Mane, Kevin Kampl ve Jonathan Soriano gibi isimlerin parlamasında önemli bir rol üstlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler