Fenerbahçe'de Avrupa fiyaskosu

Fenerbahçe'de harcanan milyon Avrolara rağmen ortada kazanılmış hiçbir başarı yok.

Yayınlanma: 05.08.2016 - 11:18
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de işler yolunda gitmiyor. Defalarca yazdık, hâlâ yazıyoruz. Kim bilir belki daha çok yazmaya devam edeceğiz. Fatura ağır. Paralar hep boşa akıtılıyor. Şampiyonlar Ligi’ne tam 8 yıldır katılamadı Sarı - Lacivertliler. Kurulan kadrolara bakıyoruz mükemmel, hatta mükemmel ötesi. Nedense futbolcular formayı üzerlerine geçirdiklerinde bal yapmayan arı oluyor. Birkaçı istisna. Geride bıraktığımız sezon bunu fazlasıyla yaşadık. Bazıları sezon sonu zaten gittiler. Asıl en başta gitmesi gereken teknik direktör Pereira’ydı. Defalarca başarısız damgası yiyen bu hocanın Aziz Yıldırım tarafından tutulmuş olmasını hâlâ anlamış değilim.

Bahanesi zemin

Monaco maçı bitmiş, takım kaybetmiş, Portekizli sahanın kötülüğünden şikâyet ediyor. Hocam önce sen yaptığın hatalardan söz etsen daha iyi olmaz mı? Bozuk zemin kılıf olmamalı. Hataların ayyuka çıktı. Yazık değil mi bu taraftarlara. Her maça koşarak gidiyorlar, kombine alıyorlar. İyi şeyler görmek hakları değil mi? Neden evlerine hüsran yaşayarak dönsünler.

3-5-2 de tutmadı

Geçen yıldan bir kupa yok. Bu yıl başlangıç yine hüsran. Kadıköy’deki ilk Monaco maçında ışık alır gibi olmuştum, demek ki yanılmışım. 3-5-2 taktiği de tutmadı.

Robin van Persie kayıp

Hollandalı golcü Robin van Persie için bir an önce karar verilmeli. Geçen yıl hayal kırıklığı yaratanlar arasındaydı. Bu yıl daha yolun başı, takım önemli sınava çıkıyor ortalarda yok. Satılacaksa satılsın, eğer böyle bir şey yoksa o zaman takıma katılsın. Hoca-futbolcu kaprisleri de artık son bulsun. Monaco maçında hazır bir Persie eminim ki Fernandao’dan çok daha fazla katkı sağlardı. Katkı yapan sadece Emenike var. Dikkatimi çeken başka bir konu da Ozan Tufan’ın milli maçlarda gösterdiği performansla F.Bahçe’deki performansı. İkisinin arasında uçurum var.

Kayıp 23 milyon Avro

Son kez 2008-09 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan F.Bahçe, 2011- 12’de şike cezası nedeniyle olmak üzere, 2010-11, 2012-13, 2013-14 (Arsenal’i eleseydi de şike cezası alacaktı), 2015-16 ve 2016-17’de Devler Ligi’ne katılamadı. Temsilcimiz, bu sezon gruplara katılsaydı, eleme primi, ayak bastı ödülü ve yayın payıyla birlikte yaklaşık 23 milyon Avro kazanacaktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler