Fenerbahçe Ülker CSKA'yı da devirdi

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 3. maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımını 86-60 yendi.

Fenerbahçe Ülker CSKA'yı da devirdi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.11.2013 - 10:55

Bu sezon çıktığı 10. resmi maçı da kazanan sarı-lacivertli ekip, THY Avrupa Ligi'nde grubunda 3'te 3 yaptı.

Taraftarının büyük desteğiyle karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, Bjelica ve Preldzic'in sayılarının ardından 3. dakikanın içinde Kenan Sipahi'nin üçlüğüyle maçta 9-2 üstünlük yakaladı. Savunmadaki dikkatli oyunuyla rakibinin hatalarını iyi değerlendiren sarı-lacivertliler, 4. dakikada hızlı hücumda Bjelica'nın basketiyle 9 sayı farklı üstünlüğe (13-4) ulaştı. Fenerbahçe Ülker, rakibinin farkı kapatma çabalarına karşın 6. dakikada (15-6) ve 7. dakikada (17-8) aynı sayı farkını yakaladı. Bitime 39 saniye kala Zoric ile farkı 10'a (24-14) yükselten Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu da aynı sayı farkıyla 26-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başındaki yaklaşık 2 dakikalık bölümde iki takım da isabetsiz atışlar yaparken, Fenerbahçe Ülker 12. dakikanın son saniyelerinde Kleiza ile basket faulden kazandığı 3 sayının ardından maçta 29-16'lık üstünlük yakaladı. Savunmada baskılı, rakip pota altında da isabetli oynayan sarı-lacivertliler, Rus rakibini adeta sahadan silerek, McCalebb ve Bogdanovic ile bulduğu basketlerle 15. dakikada 22 sayılık (40-18) farkı gördü.

Sarı-lacivertliler, ilk yarının sonunda temposunu yitirdiyse de devreyi 44-33 önde geçmesini bildi.

Bogdanovic'in üçlüğüyle ikinci yarıya hızlı bir giriş yapan sarı-lacivertliler, ilk 5 dakikalık sürede rakip hatalarından bulduğu hızlı hücum şanslarını iyi değerlendirip kontrolü elinde tutarak 25. dakikayı 53-40 önde geçti. Bu dakikadan sonra hücumdaki etkinliğini artıran Rus ekip, 26. dakikanın başında 53-45 ile farkı 8 sayıya düşürdü. İki ekibin de savunmadaki mücadelelerinin ön plana çıktığı kalan bölümde, üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Ülker, son çeyreğe 61-47 önde girdi.

Son çeyrekte temposunu artıran Fenerbahçe Ülker, son saniyesine kadar taraftarına büyük bir heyecan yaşattığı mücadeleyi 26 sayı farkla 86-60 kazandı.

- Futbol takımı da maçı izledi

Karşılaşmayı Fenerbahçe Futbol Takımı'nın teknik heyeti ve çok sayıda oyuncusu da locada oturarak takip etti. İlk yarının son dakikalarında skor ekranına oyuncuların görüntüleri yansıtılırken, tribünler sarı-lacivertlilere sevgi gösterilerinde bulundu.

Teknik direktör Ersun Yanal ve yardımcılarının yanı sıra maçı izleyen futbolcular arasında Kuyt, Webo, Holmen, Volkan Demirel, Selçuk Şahin, Caner Erkin, Salih Uçan, Alper Potuk, Bekir İrtegün ve Mert Günok yer aldı. Maçın ikinci yarısında teknik direktör Yanal da başkan Yıldırım'ın yanında oturdu.

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü'nün 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında başkan adayı olduğunu açıklayan Hulusi Belgü ve yönetim kurulu aday listesinde yer alan isimler de maçı saha kenarındaki koltuklarda oturarak takip ettiler.

Karşılaşmanın ardından basketbolcular başkan Yıldırım'ın yanına gitti.

Yıldırım, oyuncuları tek tek tebrik etti.

Obradovic: Bu galibiyetler müthiş bir motivasyon veriyor

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, THY Avrupa Ligi'nde Rusya'nın CSKA Moskova takımı karşısında aldıkları 86-60'lık galibiyette, oyuncularının müthiş bir mücadele ortaya koyduğunu belirterek, "Barcelona ve CSKA gibi takımlar karşısında iki önemli galibiyet almak, takıma müthiş bir motivasyon veriyor" dedi.

Ülker Sports Arena'da yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, oyuncularını tebrik etti.

Obradovic, oyuncularının müthiş bir performans ortaya koyduklarını söyleyerek, "Taraftarlara da büyük bir teşekkür ediyorum. Anadolu Efes ve Barcelona maçlarında olduğu gibi, müthiş bir atmosfer oluşturdular. Özgüven adına bizim için çok önemli bir maç. Barcelona ve CSKA gibi takımlar karşısında iki önemli galibiyet almak, takıma müthiş bir motivasyon veriyor ve herkesle savaşacak gücümüz olduğunu gösteriyoruz" diye konuştu.

Önlerinde çok uzun bir yol olduğunu vurgulayan Sırp teknik adam, şöyle devam etti:

"Sakin ve akıllı bir şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Hayat o kadar hızlı ilerliyor ki, yarın sabah lig maçının toplantısını yapıp cuma günü yola çıkacağız. Hemen beyindeki çipi değiştirmemiz gerekiyor bir sonraki maç için. En son olarak da başkana (Aziz Yıldırım) teşekkür etmek istiyorum. Gelip bize destek verdiği için. Bütün çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bizim için birlik çok önemli. Aile gibiyiz. Birlikte çalışmak başarı getiriyor."

Obradovic, "Fenerbahçeli olmayı hissetmeye başladınız mı?" sorusuna verdiği yanıtta, "Nasıl hissetmeyebilirim. Tabii ki parçasıyım. Sabahtan akşama kadar hayatım burada geçiyor. Artık bu ailenin bir parçasıyım. Basın toplantısında söylemiştim. Burası artık benim evim. Değişen hiçbir şey yok. Burası benim evim" dedi.

Futbol takımının Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Kadıköy'de Galatasaray ile yapacağı derbiye gitmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna da Obradovic, "Gitmeyi düşünüyoruz ancak TOFAŞ maçının saatine bağlı" cevabını verdi.

Messina: Fenerbahçe bizi parçaladı


Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Ülker'e 86-60 yenilen CSKA Moskova'nın başantrenörü Ettore Messina, "Muhteşem bir oyun oynadılar ve bizi parçaladılar" dedi.

Ülker Sports Arena'da yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Messina, CSKA Moskova'nın Avrupa Ligi tarihinde en kötü yenilgisini yaşadığını belirterek, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"İlk olarak Obradovic'i, Fenerbahçe Ülker'i ve taraftarları tebrik etmek istiyorum. Muhteşem bir oyun oynadılar ve bizi parçaladılar. CSKA'nın bugüne kadar Avrupa Ligi tarihinde aldığı en kötü mağlubiyet. Sorumluluğu kendi üzerime alıyorum. Bütün sorunları çözmek için de çalışacağım. Hiç akıllı oynamadık, karakterli de oynamadık. İkisinin de sorumlusu benim. Bundan sonra bunların olmaması için elimizden geleni yapacağız. Takımımızda maalesef uyum yok."