Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu

Fenerbahçe'de yapılan Genel Kurul'da başkanlık için Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar yarıştı. Kullanılan 9380 oyun 6821'ini alan Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe Kulübü Başkanı oldu.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.11.2013 - 10:47

Ülker Sports Arena'da ilk günü tamamlanan olağanüstü genel kurul sonrası, Fenerbahçe'de bugün seçim yapılıyor. 10:30'da başlayan oylama 17:00 itibariyle sona erdi. Sandıkların açılmaya başladığı kongrede 9804 oy kullanıldı.

Fenerbahçe'de yapılan Genel Kurul'da başkanlık için Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar yarıştı. Kullanılan 9380 oyun 6821'ini alan Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe Kulübü Başkanı oldu.

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısında Aziz Yıldırım, yeniden başkanlığa seçildi.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede, oy verme işleminin sona ermesinin ardından 23 sandıkta önce başkan adaylarının oyları sayıldı.

Kongre Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, başkan adaylarının oylarının sayımının tamamlanmasından sonra sonuçları açıkladı. Konuşmasına "Kazanan Fenerbahçe oldu, kazanan Aziz Yıldırım oldu" diye başlayan Küçük, daha sonra kongrede toplam 9 bin 380 oyun kullandığını, Aziz Yıldırım'ın 6 bin 821 oy, Mehmet Ali Aydınlar'ın 2 bin 383 oy aldığını, 176 oyun ise geçersiz sayıldığını kaydetti.

Resmi sonuçlara göre:

Aziz Yıldırım:6821

Mehmet Ali Aydınlar:2383

11. Kez başkan oldu

Aziz Yıldırım, Şubat 1998’de, rakibi Vefa Küçük’ü 1 farkla geçip 1469 oyla ilk kez başkan seçilmişti. Haziran 1998’de tek aday olarak girdiği kongrede 655 oyla ikinci kez başkan seçilmişti. Şubat 2000’de Aziz Yıldırım 2 bin 657, Vefa Küçük 1974 oy almıştı. Aziz Yıldırım tek aday olarak girdiği 2001’de 1067; 2002’de 2175; 2004’te 3555; 2006’da 3676, Haziran 2006’da 2824 oyla tekrar tekrar başkan seçilmişti. 2009’daki kongrede Aziz Yıldırım 5053, Şadan Kalkavan 1216 oy almıştı. Aziz Yıldırm cezaevindeyken tek aday olarak girdiği 2012 Mayıs ayındaki kongrede, 5269 oyla 10. kez Fenerbahçe Başkanlığı’na seçilmişti.

Aziz Yıldırım, zaferini kutladı

Kongre Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, başkanlık oy sayımının tamamlanmasının ardından resmi sonuçları kürsüye gelerek açıkladı. Aziz Yıldırım'ın aldığı oyları önce eksik söyleyen Küçük, hemen düzelterek kazanan Yıldırım'ı kürsüye davet etti.

Üyelerin tezahüratları eşliğinde kürsüye gelen Yıldırım, konuşmasını yaptıktan sonra salonda Fenerbahçe marşı çalındı. Aziz Yıldırım, kendisine verilen atkıyı sallayarak, seçim zaferini kendisini destekleyenlerle beraber kutladı.

Aziz Yıldırım'ı destekleyen kongre üyeleri "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye tezahürat da yaptı.

Kongreden notlar

Mehmet Ali Aydınlar, tribünden kalkıp, yanındakilerle beraber kongre divan başkanlığına giderken, bazı kongre üyeleri yuhaladı. Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde yer alan adaylar ve kongre divan başkanı Vefa Küçük, hemen üyeleri uyararak, yuhalamamalarını istedi. Daha sonra üyeler, "Her zaman her yerde en büyük Fener" diye tezahürat yaptı. İki rakip yönetim kurulu birbirleriyle kuçaklaşırken, tribünde bulunan Aziz Yıldırım'ı destekleyen üyeler bu tabloyu alkışladılar.

İki başkan adayının başkanlık divanında bir araya geldiği buluşma sırasında basın mensupları görüntü almak için divan başkanlık platformuna çıkınca kongre divan kurulu başkanı Vefa Küçük, "Sayın basın mensupları platform sallanıyor, Fenerbahçe'yi kimse çökertemedi, çökerten siz olmayın sakın" diye espri yaptı.

Bu arada, seçim sonuçları açıklanmadan Yıldırım'ı destekleyen üyeler tribünde ayağa kalkıp, alkışlayarak "Aziz Yıldırım" diye tempo tuttu. Vefa Küçük, seçimin sonucunun açıklanmadığını belirterek, üyeleri uyardı.

Aziz Yıldırım'ın yönetim listesi

ASİL ÜYELER: Tahir Perek, Mahmut Uslu, Ömer Temelli, Erhan Türkoğlu, Ahmet Özokur, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Ender Alkaya, Tolga Deniz Aytöre, Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, İsfendiyar Zülfikari, Şekip Mosturoğlu, Turhan Şahin...

YEDEK ÜYELER: Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Selim Kosif, Serdar Erkan, Yalçın Haker, Metin Doğan, Selim Sapan

Başbakan'ın oğlu da oy kullandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Fenerbahçe'nin Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu için Ülker Sports Arena'ya geldi. Bilal Erdoğan sandık başına geçerek oyunu kullandı ve hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kongrede tarihi oylama İŞTE OYLAMANIN SONUCU

İşte Kongre'deki konuşmalar 

AZİZ YILDIRIM'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ - FOTO GALERİ


AZİZ YILDIRIM, 61. YAŞ GÜNÜNDE KONGRE HEYECANI YAŞIYOR

Başkan Aziz Yıldırım, kongrenin ilk gününde 61. yaş gününde kongre heyecanı yaşadı. Doğum tarihi 2 Kasım 1952 olan Yıldırım, doğum gününde, Fenerbahçe Kulübü'ne yeniden başkan seçilmek için yarışa girerken üyeler "İyi ki doğdun Başkan" diye tempo tutarak salonda sürpriz yaptılar. Bu kutlamayı ayağa kalkarak üyeleri selamlayan Yıldırım, salona 2010-1011 sezonu şampiyonluk kupasını da getirtti. Şike sürecine konu olan kupa kongre üyelerinin karşısında yönetim kurulu masasında yer aldı.

Büyük Başkan şeklindeki tezahüratların yanı sıra Mehmet Ali Aydınlar'ı da destekleyen bir grup Aydınlar'ın salona girişinde destekte bulundu.


Kupalar getirildi

Kritik toplantıya, Fenerbahçe'nin kazandığı kupalarda getirildi. Tüm kupalar bir yerde toplandı ancak futbol takımının 2010-2011 sezonunda kazandığı şampiyonluk kupası Yönetim Kurulu masasına koyuldu.

Salon dışında TOMA'lar bekliyor

Ülker Sport Arena'nın dışında güvenlik güçleri de geniş çaplı önlemler almış durumda.TOMA'lar salon dışında bekletiliyor.



İşte Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamaları:

"Sayın Başkan sizin de doğum gününüzü tebrik ediyorum. 2011 yılının şampiyonluk kupası Fenerbahçe'nindir. Kimse de bu kupayı alamaz. Bu kupa Anayasa'nın teminatı altındadır. Benim TFF Başkanlığım döneminde böyle bir karar alınmamıştır. Ben Mehmet Ali Aydınlar. Fenerbahçe ve cumhuriyet sevdalısıyım.Türkiye'nin en büyük kulübünü yeniden gurur kaynağı haline getireceğiz. Maddi-manevi anlamda tarihinin en parlak günlerini yaşatacağız. Fenerbahçe'yi Avrupa'nın en büyük 5 kulübünden biri yapacağız.

 

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ;

Aziz Yıldırım'dan ilk açıklama

Aziz Yıldırım'dan büyük rekor

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon