Ezeli derbide ilginç istatistik

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray bugün karşı karşıya gelecek.

Ezeli derbide ilginç istatistik
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.11.2013 - 17:19

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bugün saat 19.00'da başlayacak dev maçı FIFA kokartlı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak Kemal Yılmaz, ilave yardımcı hakemleri olarak da Süleyman Abay ve Deniz Çoban görev alacak.

PUAN FARKI 6

Süper Lig'de 10. haftayı Fenerbahçe 25 puanla lider, Galatasaray ise 19 puan ve gol averajıyla dördüncü sırada tamamladı.

Derbiyi büyük taraftar desteği altında oynayacak lider Fenerbahçe, rakibini yenerek aradaki puan farkını 9'a çıkarmak amacında. Kadıköy'de 14 yıla yakın süredir maç kazanamayan Galatasaray ise taraftar desteğinden yoksun mücadele edeceği derbide bu şanssızlığına son vererek, zirve yarışında puan farkını 3'e indirmeyi hedefliyor.

İŞTE KADIKÖY'DE SON DURUM / CANLI YAYIN

DEV DERBİNİN İLK 11'LERİ BELLİ OLDU

ERSUN YANAL'DAN SÜRPRİZ ZİYARET

YANAL VE MANCINI İLK KEZ

İki takımın teknik direktörleri Ersun Yanal ile Roberto Mancini'yi Türkiye'de ilk kez karşı karşıya getirecek dev maç öncesi Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Alper Potuk forma giyemeyecek. Galatasaray'da ise uzun süreli sakatlığı bulunan Hamit Altıntop'un yanı sıra, Fernando Muslera ile Wesley Sneijder'in sakatlıkları nedeniyle derbide forma giymesi beklenmiyor. Sarı-kırmızılı ekipte ayrıca Gökhan Zan ve kaleci Ufuk Ceylan'ın da sakatlıkları bulunuyor.

REKABETTE FENERBAHÇE ÜSTÜN DURUMDA

İki takım arasında 104 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 142-120, gol sayısında da 524-477 üstünlüğü bulunuyor.

Lig maçlarında Fenerbahçe 46, Galatasaray 31 galibiyet aldı, 35 maç berabere tamamlandı. Sarı-lacivertliler ligdeki gollerde de 146-112 önde

Rekabetteki son 8 maçtan 4'ünü kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez berabere kaldı, bu süre içinde sadece 2 kez mağlup oldu.