Evinin arka bahçesinden 10 milyon dolarlık hazine çıktı

Kuzey California'da yaşayan bir çift içerisinde değeri 10 milyon dolardan fazla 1.400 adet altın para bulunan bir gömü buldu. Açıklamayı değerli madenler konusunda uzman olan Kagin's şirketi yaptı. Şirkete göre bu ABD toprakları içerisinde şu ana kadar bulunmuş en büyük gömü.

Evinin arka bahçesinden 10 milyon dolarlık hazine çıktı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.02.2014 - 11:05

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen çift bahçelerinde köpeklerini gezdirdikleri sırada tenekeler içerisinde altınların olduğu gömüyü bulduklarını söylüyor.

Wall Street Journal'ın haberine göre; konuyla ilgili açıklamada bulunan madeni para şirketi Tiburon'un başkanı Donald Kagin ise, "Ailenin altın küpünü gökkuşağının sonunda bulduğunu söylemek yanlış olmaz" dedi.

Saddle Ridge ismi verilen gömüdeki altın parçaları 1847 ve 1894 tarihli.

PCGS/Collectors Universe Başakanı Don Will konuyla ilgili açıklamasında, "Saddle Ridge gömüsü numizmatik tarihinde duyduğum en hayret verici keşif. Bu hobimizin tarihindeki en iyi hikayelerinden birisi olacak." dedi.

Bulunan altın paraların yüzde 90'ına yakınının Amazon.com sitesinde satışa çıkarılacağı belirtildi. Kagin, bunun Amazon.com üzerinden satışı yapılacak ilk büyük numizmatik hazine olacağını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon