Eşcinselliğin 'sözde' ilacına suç duyurusu

“Bu hap, en sıkı eşcinseli bile ‘kazak erkeğe’ çevirebiliyor” sloganıyla satışa sunulan ilaç tepki topladı. Doç. Dr. Ayşe Devrim “Ciddi bir dolandırıcılık söz konusu. Bu bir umut tacirliği” dedi.

Yayınlanma: 06.01.2014 - 11:37
Abone Ol google-news

Homoseksüelliğin bir hastalık olduğu savıyla satışa sunulan ‘Homofin’ adlı ilaç, Türkiye Psikiyatri Derneği’nin suç duyurusuna konu oldu. “Eşcinsel olmak ya da olmamak artık sizin elinizde” çağrısıyla ‘Homofin’ isimli bir ilaç bir süredir ‘homofinal.com’ isimli web sitesi üzerinden satılıyor. Sitede, Amerika, İsviçre ve İspanya’nın ardından Türkiye’de de piyasaya çıktığı bilgisine yer verilen ilacın, 11 bitki ve ağaç yaprağından elde edilmiş özlerden elde edildiği öne sürülüyor.

 

Satışlar durdurulmuş

“İsveçli bilim adamları içlerindeki ‘eşcinsel duygulardan’ kurtulmak isteyenlerin derdine derman oldu. Bu hap en sıkı eşcinseli bile ‘kazak erkeğe’ çevirebiliyor” ifadeleriyle pazarlanan ilacın, 8 ay kullanılması gerektiği iddia ediliyor. Kutusu 129, 4 kutusu 389 liraya satılan ilacın siparişi ise şu an için alınmıyor. Sitede yer alan telefonlar cevaplanmazken, “tedarikçi firmanın stoklarının tükenmesinden dolayı” satışların bir süre durdurulduğu belirtiliyor.

 

‘Hastalık gibi gösteriliyor’

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim kurulu üyelerinden Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi, ortada ciddi bir dolandırıcılık vakasının olduğu görüşünde. Site incelendiğinde ilaçla ilgili adı geçen profesöre (Dr. Karl Warring) ilişkin hiçbir kayda erişilemediğini belirten Başterzi, “Yine aynı sitede bir bilimsel dergiden söz ediliyor. Ancak böyle bir yayın da yok. Ayrıca X46 maddesi ile ilgili de internetten bir bilgiye ulaşılamıyor. Ciddi bir dolandırıcılık söz konusu. Hepsinden öte bu sitenin eşcinselliği bir hastalık olarak göstermesi ve tedavi edilebileceğini iddia etmesi de ayrı bir umut tacirliği” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na web sitenin sorumluları hakkında kamu davası açılması istemiyle şikâyette bulunan Türk Psikiyatri Derneği, ayrıca Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı’na da web sitesinin faaliyetini durdurulması talebiyle başvuruda bulundu. (Milliyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler