Erdoğan'la çatışan gidiyor

Arınç’tan ‘siyasete ara’ sinyali.

Yayınlanma: 15.11.2013 - 03:30
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu anda siyasi çevrede kimseye küskün olmadığını, Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte Diyarbakır programına katılacağını söyledi. Arınç, “Uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inanıyorum” dedi. Arınç, dün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, gazetecilere “Sizinle sözleşmemiz çocuk konusundaydı” diyerek çocuklarla ilgili soru sormalarını istedi. Ancak bir gazetecinin “Hepimizin çocukluğunda vardır, sizin de başınıza gelmiştir. Zaman zaman küstüğümüz oluyor. Şu an siyasi çevrede küstüğünüz biri var mı?” sorusuna “Şu anda yok” diye yanıt verdi. Arınç “Diyarbakır’a gidecek misiniz?” sorusu üzerine ise “Sayın Başbakan davet ettiler, inşallah birlikte gideceğiz” dedi. Siyasete ara verip vermeyeceğinin anımsatılması üzerine ise Arınç özetle şunları söyledi: “Uzun yıllardır siyasetin içindeyim. Artık aktif siyasete son vermek gerektiğine inanıyorum. En az 3-4 yıldan bu yana her çıktığım televizyon programında, 3 dönemle ilgili sorulara yönelik doğru bulduğumu belirttim. Her siyasetçinin belli bir zamanda bu aktif siyasete son vermesi, noktalaması veya en azından bir ara vermesi gerekiyor. Bu siyasetin kendi doğasının da bir gereğidir. Tabii ki çocuklarımıza, torunlarımıza daha fazla zaman ayırmak mümkün olabilir. Sadece bu maksatla değil, siyasete ara vermek isteğimiz, bir yorulmanın, bir yenilenmenin, bir dinlenmenin, biraz daha fazla okumanın, sosyal konulara daha fazla zaman ayırmanın belki imkânını bulacağım.”

Pavey: Sanırım devam etmem

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, “Politikaya devam edecek nmisiniz?” sorusunu “Ailem bana hep iyi bir insan ol, politikacı olma demişlerdi. Ben
politikanın bir nöbet değişimi olduğunu düşünüyorum. Herhalde devam etmem” diye yanıtladı. Kanal D televizyonunda yayınlanan “Abbas Güçlü ile Genç Bakış” programına konuk olan Şafak Pavey Başkent Üniversitesi öğrencilerinin Meclis’e pantolonla girilmesi konusunda yapılacak düzenleme ile ilgili ısrarları soruları üzerine “Meclis’te pantolon giymeyi konuşacağımıza gençlerde işsizliği konuşmayı tercih ederim. İki yıllık siyaset hayatımda üç kez pantolon ve bacak konusunda basın toplantısı yapacağımı hiç düşünmemiştim. Her özgürlük mutluluktur. Buna vesile olduysam ne mutlu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler