Erdoğan'ın vekil maaşlarına yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iade ettiği yasa taslağına ilişkin olarak, ''Belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde 42-yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp, bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız ve bu şekilde de Meclis'ten bunu geçireceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 30.12.2011 - 12:56
Abone Ol google-news

Üst düzey memurlarda emeklilik maaşlarını gözden geçirildiğinde, bunların, milletvekili emeklisi olanlardan daha düşük olmadığını, buna yakın maaşlar aldıklarını ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kaldı ki, eğer görevde olanları kastedersek, görevde olanların hemen hemen büyük çoğunluğunun altında arabasından lojmanına kadar her şeyi var. Bunun yanında şoförü var. Şu anda milletvekilleriyle alakalı söylüyorum. Biz iktidara ilk geldiğimizde ilk yaptığımız iş milletvekili lojmanlarını satışa çıkarmak olmuştur. Biz milletvekili lojmanlarını satışa çıkardığımız zaman bugün ileri geri konuşan yazılı ve görsel medyanın mensupları kalkıp da milletvekillerine veya iktidarımıza teşekkür ettiler mi? Böyle bir şey duydunuz mu? Hayır, hiç böyle bir şey olmadı.

Biraz gerçekçi olalım. Bugün özellikle çalışan milletvekili arkadaşlarımla ilgili söylüyorum. Sürekli olarak illerine gidip gelmeleri zarureti var. Gelen misafirlerini ağırlama mecburiyetleri var. Bunların hiçbir ekstrası yoktur. Milletvekili arkadaşlarımızın altında onlara tahsis edilmiş araba yoktur. Onlara tahsis edilmiş şoförleri vesaireleri yoktur. Sadece Başkanlık Divanı Üyeleri, Komisyon Başkanları, bunlara yönelik vardır. Ama bunların hepsi gözden kaçırılıyor. Adeta milletvekillerinin hepsinin altına sanki devlet birer araba tahsis etmiş gibi böyle acımasızca yakıştırmalar yapılıyor.

Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek, belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde yüzde 42-yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp, bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız ve bu şekilde de Meclis'ten bunu geçireceğiz. Burada tabii Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını değerlendirmeye almak suretiyle, nihai kararımızı vermiş olacağız. Ama ben bu spekülasyonları acımasız buluyorum, doğru bulmuyorum.

Yeter ki milletvekili arkadaşlarım dürüst bir şekilde görevlerini bu 4 yıllık süre içerisinde başarıyla sürdürsünler ve aldıkları bu maaşı ben inanıyorum ki vatanına da halkına da helal ettirirler ve bunun dışında, gazeteciler şöyle yazmış, televizyonlarda şöyle konuşmuşlar bunları kusura bakmasınlar hiç kaale almıyorum, çok alışığız, yıllar yılı bunları hep söylemişlerdir ama diğer Türkiye'deki bütün gelişmeleri kimse bu noktada kaale almamıştır.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler