Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması: "Devam ederlerse gereğini yaparız"

Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, "Yunanistan bu yaklaşım tarzını devam ettirecek olursa biz gereğini yaparız. Oruç Reis faaliyetlerine 23 Ağustos'a kadar devam edecektir. Bu süre zarfında en ufak bir tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 15.08.2020 - 19:32
Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması:
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de partisinin il teşkilatıyla yemek programında buluştu.

Konuşmasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime değinen Erdoğan, Yunanistan'a da tepki gösterdi.

"Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor" diyen Erdoğan, "Bu tarzı devam ettirlerse biz gereğini yaparız" açıklması yaptı.

Doğu Akdeniz'deki olası tacizler için "Oruç Reis 23 Ağustos'a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

Uluslararası deniz hukuku ve yerleşik teamüller açısından ülkemiz sonuna kadar haklı. Bunu elindeki tüm imkanlarla savunacak. Bir asır önce vatanımızı parçalamayı hedefleyen Sevr'i nasıl yırtıp atmışsak bugün de 'Mavi Vatan'ı aynı kararlılıkla koruyacağız. Yunanistan'dan beklentimiz Batı Trakya'daki devlet terörünü andıran faaliyetlerden vazgeçmesidir. Yunanistan'dan beklentimiz, birilerinin kışkırtmasıyla değil aklı selim hareket etmesidir. İçeride ne kadar güçlü olursak dışarıda da o kadar güçlü ve etkili oluruz.

18 yıllık iktidarlarımız döneminde ülkemize kazandırdığımız eserlerin özeti bile bizden öncekilerin birkaç katıdır. IMF kapılarında bekletilen bir Türkiye vardır. 23.5 milyar dolar borcumuz vardı. Mayıs 2013'te IMF'ye olan borcu sıfırladık. CHP bize akıl veriyor, IMF'den borç alın yolunuza devam edin diyor. Bizim artık IMF ile işimiz yok. Paramızda 6 sıfır vardı, tuvalete giriş bile bir milyondu.

Yunanistan'dan beklentimiz, birilerinin kışkırtmasıyla değil aklı selim hareket etmesidir. İçeride ne kadar güçlü olursak dışarıda da o kadar güçlü ve etkili oluruz. Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu tarzı devam ettirlerse biz gereğini yaparız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler