Erdoğan'dan 'kriptolu telefon' itirafı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi sarsan kaset için ilk kez konuştu. AKP grubunda konuşan Erdoğan, "Bildiğiniz gibi dün akşam saatlerinde kendi kurguladıkları, dublajını da kendi yaptıkları piyesi servis ettiler" diye sözlerine başladı, konuşmasının sonunda da 'kriptolu telefon' itirafında bulundu: Devletin kriptolu telefonlarını bile dinliyorlar

Erdoğan'dan 'kriptolu telefon' itirafı!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.02.2014 - 11:15

Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon kaydını konuşuyor. Dün gece internete yüklenen ses kaydı adeta bomba etkisi yaratırken Başbakanlık'tan dün gece yapılan "montaj.." açıklamasının ardından AKP grubunda konuşan Erdoğan, ilk yorumunu yaptı.

"Bildiğiniz gibi dün akşam saatlerinde kendi kurguladıkları, dublajını da kendi yaptıkları piyesi servis ettiler. Ben haftalardır bir çağrıda bulunuyorum, eteğinizde ne varsa dökün diyorum, Bunlar alçakça montaj yapıp bunu servis ediyor. Uydurun da uydurmanın da bir ahlakı vardır" ifadelerini kullanan Erdoğan, yapılanın Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına bir saldırı olduğunu söyledi.

KRİPTOLU TELEFON İTİRAFI!

Bu kasetleri sızdıranların devletin kriptolu telefonlarını da dinlediğini dile getiren Erdoğan, "Birilerinin alütfeye gideceğini bilen ve uyaran siz değil miydiniz? Elinizde buna benzer başka vakaaların olduğunu iddia eden siz değil miydiniz?" diye sorarak savcıları göreve çağırdı.

KRİPTOLU TELEFON NEDİR?

Kriptolu telefonlar, üzerlerindeki özel bir şifreleme yazılımı ile karşılıklı olarak uçtan uca şifreli görüşmeyi mümkün kılan özel telefonlardır. Bu telefonlar sayesinde ilave bir güvenlik seviyesi sağlanarak GSM şifreleme algoritmalarının kırılması riskine karşı içeriğin gizli tutulması hedeflenmektedir. ASELSAN, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kriptolu telefon üretmişti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

- 1946'dan bu yana Türkiye'de siyaset merkezli tartışmaların neredeyse tamamı Türkiye'yi kim yönetecek sorusu etrafında şekillenmiştir. Türkiye'de tam 68 yıldır işte bu tartışılıyor. Türkiye'yi kimin idare edeceği tartışılıyor. Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin tüm sivil ve askeri makamların üzerinde olduğunu söylemiştir.

- 1946 hatta 1950 yılına kadar malesef bu karar uygulanmadı. CHP seçimlere tek parti olarak girdi. Merhum Menderes'in 1950'de iktidara nasıl yürüdüğünü lütfen unutmayın. 1950'den itibaren milletin hür iradesi sandığa yansımıştır. 27 Mayıs 1960'da birileri çıktı, ne dediler; "Türkiye'yi millet yönetemez" diyerek yönetime el koydular. 12 Eylül'de aynısını yaptılar, 28 Şubat'ta aynısını yaptılar. Türkiye'nin yönetimine el koydular. Yönetime el koyanlar iktidarlarını başka çevrelerle paylaştılar. İş dünyasıyla, medyayla, elitlerle, çetelerle paylaştılar.

YÖNETİMİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIZ...

- Türkiye'yi yönetme iradesini biz hiç kimseyle hiç bir çete ve mafyayla asla paylaşmadık ve paylaşmayız. AK Parti ile birlikte millet bir kez daha iktidara gelmiştir. Hiç kimse milletten bu iradeyi alamaz.

- Üzeri küllenmiş tartışmayı canlandırmak isteyenler var. Türkiye'yi kim yönetecek sorusunu tekrar gündeme taşımaya çalışanlar var. Bunların utanmaz olduklarını, yüzsüz olduklarını söylemiştim. Sivas'ta Yozgat'ta onbinlerce toplanan kalabalığı koyun sürüsü olacak kadar edebini yitirenler var.

- 17 Aralık komplosu tam anlamıyla millet iradesini gasp etme komplosudur! 12 yıldır AK Parti döneminde milletle iktidarı paylaşamayanlar son bir hamle yaparak milletin sofrasına ortak olmak istemişlerdir. İşte biz bunu engelledik.

ROBOT LOBİSİ...

Vaiz lobisi emniyet ve yargıyla vuracaklardı. Medya lobisi manşetlerle televizyonlarla vuracaktı. Sosyal medya lobisi robotlarla vuracaklardı. Onlar da artırın tweetleri diyeceklerdi. Faiz lobisi ekonomi kötüye gidiyor yaygarası koparacaktı. Uluslararası lobi kınayarak eleştirerek vuracaklardı.

TÜRKİYE'Yİ SARSAN KASET İÇİN İLK KEZ KONUŞTU

- Çirkin senaryoları ortaya dökülen vaiz lobisi de milletin iktidarından rahatsızdı. İşte 17 Aralık'ta bütün bu rahatsızlar bir araya geldi. Bir kez daha ittifak yaptılar. İşte bunlar şu anda "Türkiye'yi biz yöneteceğiz" diyorlar. Biz de "Hayır Türkiye'yi millet yönetecek" diyoruz. Nefes alıp verdiğimiz sürece milletin iradesini bunlara teslim etmeyecek asla bunlarla paylaşmayacağız.

- Bildiğiniz gibi dün akşam saatlerinde kendi kurguladıkları bir piyesi servis ettiler. Ben haftalardır bir çağrıda bulunuyorum, eteğinizde ne varsa dökün diyorum, Bunlar alçakça montaj yapıp bunu servis ediyor. Uydurun da uydurmanın da bir ahlakı vardır. Yapılan Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına alçakça bir saldırıdır.

- CHP bu montaj üzerinden dedikodu siyaseti yapacak. Ey CHP, siz kendi partinizde kaset siyaseti yapabilirsiniz, siz kasetle genel başkan gönderip kasetle genel başkan getirebilirsiniz ama sizin bu siyasetiniz AK Parti'ye sökmez ve sökmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti, bu ihanete, bu saldırıya asla teslim olmaz.

CEVABINI VEREMEYECEĞİMİZ İDDİA YOK AMA...

- Dün akşam CHP ve MHP olağanüstü toplantı yapmışlar. Montaj var ya oradan bir rant elde edebilir miyiz, darbe de olmuyor bari okyanus ötesinden atılan yemle durumu idare edebiliriz... Bunlar kendilerini darı ambarında görüyorlar. Bizi buraya millet getirdi ve sadece millet götürür.

AYNISINI BİZ DE SİZLERE İZLETECEĞİZ

- Şimdi bu bir hafta içerisinde onların karşıtlarını biz de bu teknolojiden hareketle biz de izleteceğiz. Aynısını biz de sizlere izleteceğiz. Teknolojinin nereye geldiğini görmeniz bakımından çok önemli.

- Biz bu gündeme teslim olmayacağız. Bütün iftiralara tek tek cevap veriririz. Süreç zaten ak ile karayı ortaya çıkartıyor. Cevabını veremeyeceğimiz hiç bir iddia yok. Gündem değiştirme tuzağına düşmeyeceğiz. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onun başbakanına yapılan bir saldırıdır.

- Bu bir istiklal mücadelesidir. Buradan tekrar söylüyorum ellerinden geleni yapsınlar ne yaparlarsa yapsınlar son sözü millet söyleyecek.

DEVLETİN KRİPTOPLU TELEFONLARINI DİNLİYORLAR

- İşte en son TÜBİTAK olayı aynen bu durumda. TÜBİTAK’ta yeni bir yapılanmaya bakanımız gidiyor. Çok enteresan devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinliyorlar, bu kadar bunlar alçak.

CEMAATE YÜKLENDİ

- Birilerinin alütfeye gideceğini bilen ve uyaran siz değil miydiniz? Elinizde buna benzer başka vakaaların olduğunu iddia eden siz değil miydiniz?

- CHP'ye sesleniyorum, senin genel başkanınla ilgili ahlaki olmayan görüntüleri veren de bunlar. Sayın Baykal, bütün bu olanlardan sonra hala sen neyi bekleyeceksin. Aynı şeyi MHP'ye de söylüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon