Erdoğan zor durumda

Yerel seçimler “Erdoğan’a karşı olanlar” ile “Erdoğan taraftarları arasında” sert biçimde geçecek.

Yayınlanma: 13.01.2014 - 21:48
Abone Ol google-news

30 Mart 2014’te yapılacak seçimlerin merkezi ve siyasi göstergesi İstanbul seçimleri olacak. İstanbul’daki sonuçlar Türk siyasetini etkileyecek ve belirleyecek.

İktidar partisi AKP’nin oylarının yüzde kırkın altında olması, Başbakan Sayın Erdoğan’ın ilk turda cumhurbaşkanı olma isteklerini zora sokuyor. Aday olması halinde Erdoğan’ın veya iktidar partisinin bir başka adayının ilk turda halk tarafından seçilmesinin çok zor olacağı seçim araştırmalarından anlaşılmaktadır. Kamuoyu araştırmalarında gözüken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) yüksek oranı ise cevaplayıcıların (deneklerin) korku sonucu verdiği cevapların bir neticesi gibi gözükmektedir.

Ayrıca kamuoyu araştırma sonuçlarında gözüken “kararsızların” ve “cevap vermeyenlerin” yüksek oranda olması bu nedene de bağlanabilmektedir. Yerel seçimlerde Ankara’daki iktidarın değişmemesi, hükümetin ve iktidarın aynı kalması, oy verenlerin “ikaz” davranışlarını öne çıkarmaktadır. Ayrıca bu seçimlerde adayların da oy verme davranışlarını etkiledikleri bir gerçektir.

AKP’ye karşı “ikaz”ın sandığa gitmeme veya başka partiye (adaya) oy verme şeklindeki olasılığının bu seçimlerde yüksek olması da beklenmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler