'Erdoğan toplumu boğuyor!'

CHP sivil toplum kuruluşlarından sorumluGenel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, AKP’nin ve özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumu “boğduğunu” söyledi.

Yayınlanma: 26.05.2014 - 22:05
Abone Ol google-news

 CHP sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, AKP’nin ve özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumu “boğduğunu” söyledi. İktidarı eleştiren kuruluşların ağır müdahalelere maruz kaldığını kaydeden Çıray, “Aynı zamanda ‘ya bendensin ya da düşman’ mantığıyla hareket ediyorlar. Bir ülkenin başbakanı‘Ben yüzde 43’ün başbakanıyım, geri kalanı ne hali varsa görsün’ diyemez. Kimseye düşman gözüyle bakamaz. Ama bu oluyor” dedi.

Son dönemde iktidara yönelik protestoların sürekli şiddete maruz kaldığını vurgulayan Çıray, 20. ve 21. yüzyıl demokrasileri arasındaki en büyük farkın “katılımcı demokrasi”olduğunu, ancak iktidarın bunu görmezden geldiğini dile getirdi. Çıray, “Eskiden insanlar oy verir, 4 yıl sonra sandıkta hesabını sorardı. Çağdaş demokrasilerde ise iktidarlar bir dönem boyunca denetleniyor. Ancak AKP, hiçbir çatlak ses istemiyor. Türkiye’de yaklaşık 154 bin sivil toplum kuruluşu var. Bu rakam çok az. Fransa’da 600 bin, ABD 1.5 milyonun üzerinde” diye konuştu.

12 Eylül rejiminden bu yana “konuşan Türkiye” mücadelesinin verildiğini belirten Çıray, “Yıl 2014 oldu, hâlâ bunu başaramadık. İktidarı eleştirenler en ağır müdahalelere maruz kalıyor. Bu, çağdaşlıkla bağdaşmaz. İktidar sorumluluğu taşıyan insanlar böyle hareket edemez. Ne yazık ki AKP’liler ediyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler