Erdoğan: Evladım olsa prim vermem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti, yolsuzluklarla mücadele ede ede bugünlere geldi. Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun, biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz" dedi.

Erdoğan: Evladım olsa prim vermem
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 29.12.2013 - 12:43

Başbakan Erdoğan, Manisa'nın Akhisar ilçesinde toplu açılış töreninde konuştu. AKP ile kirli düzenin bozulduğuna iddia eden Erdoğan, "Yolsuzlukların olduğu bir hükümet olsa bu hükümet, 230 milyar dolardan milli gelir 800 milyar dolara çıkar mıydı? Yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Yolsuzluklara bulaşmamış insanları onun içinde gibi gösterenleri de affetmeyiz. Kimin kiminle işbirliği içinde olduğunu deşifre edeceğiz. Şu anda yargı süreci var" şeklinde konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
- Şimdi biz bu tür insanların tabi ben düzgün dürüst yargı mensuplarını tenzih ederim. Bugüne kadar onların hepsini savundum. Ancak ben bu CHP zihniyetine mensup olan savcıların mağduruyum onu da söylüyorum. Onların meşrebine sahip olanların mağduruyum. Bunların genlerinde ne var bunu da iyi bilirim. Çünkü şu anda başbakanınız milli eğitimin kitaplarında olan bir şiiri okumak suretiyle içeri girdi?

"Elinde silah olmayan insanlara terör örgütü demek kimin haddine?"

- Şimdi biz bu tür insanların tabi ben düzgün dürüst yargı mensuplarını tenzih ederim. Asla bunlarla karıştırmam. Bugüne kadar onların hepsini savundum. Ancak ben bu CHP zihniyetine mensup olan savcıların mağduruyum onu da söylüyorum. Onların meşrebine sahip olanların da mağduruyum. Bunların genlerinde ne var bunu da iyi bilirim. Çünkü şu andaki başbakanınız milli eğitimin kitaplarında olan bir şiiri okumak suretiyle içeri girdi? Ne oldu? Kimdi mahkum eden? İşte bu CHP zihniyetine mensup genel başkanın meşrebinden olan kişilerin mağduruyum bu kadar açık konuşuyorum. Hani siz fikir ve düşünce hürriyetine karşı değildiniz? Ziya Gökalp'e ait bir şiiri okudum. Bundan dolayı içeri girdim. Bunu yaşadım bu ülkede. Şu anda elinde silah olmayan insanlara terör örgütü demek kimin haddine?

'Muhalefet ihanet içinde'

-Gerek anamuhalefet gerek yavru muhalefet vatana ihanet içindedir. Zira 642 milyar, eski rakamla 642 katrilyon bu ülkede devletin kasasında kaldı. Ama bak 17 Aralık'tan bu yana, 120 milyar dolar maalesef zarar var. Yazık değli mi, bunu nasıl yaparsınız? Böyle bir kampanya nasıl başlatırsınız? Bu bir çete olayıdır, bu bir örgüt olayıdır. Maalesef anamuhalefet de yavru muhalefet de el ele şu anda bu işi yapıyorlar.

'Evladım olsa tanımam'

- AK Parti, yolsuzluklarla mücadele ede ede bugünlere geldi. Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun, biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon