Elif Çakır: Erdoğan’ın gerginliğe sebebiyet vermemesi mümkün değil

AKP içindeki rahatsızların adresi ve sesine dönüşen Karar gazetesinde, iç gerilimlere ilişkin bir yazı da Elif Çakır’dan geldi.

Elif Çakır: Erdoğan’ın gerginliğe sebebiyet vermemesi mümkün değil
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.09.2017 - 13:11

Karar yazarı Elif Çakır, “AK Parti bugün kimi temsil ediyor!” başlıklı yazısında AKP içindeki gerilimden Erdoğan’ı sorumlu tuttu, AKP’nin halka formaliteden giden ve ticari şirkete dönüşen bir hale büründüğünü söyledi.

Çakır, “AK Parti bugün kimi temsil ediyor!” başlıklı yazısında iktidarda geçen yıllarda yaşanan dönüşümü kaleme aldı.

“Erdoğan’ın gerginliğe sebebiyet vermemesi mümkün değil”

AKP’nin daha düne kadar teşkilat sorunlarıyla değil Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilendiğini, partinin dizaynını değil demokrasi ve özgürlükleri esas aldığını, yargı reformlarıyla değil demokrasi paketleriyle gündem olduğunu ileri süren Çakır, yine bugüne kadar AKP’nin iç meselelerinin, hatta kavgalarının ne medyaya ne de kulislere yansıdığını anımsattı.

Bugün ise AKP il-ilçe teşkilat kongrelerinden tartışma ve kavga haberleri yükseldiğine dikkat çeken Çakır, bu gerilimden Erdoğan’ı sorumlu tuttu:

"Belli ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olduğu günden bu yana partisine, teşkilatlarına yönelik yaptığı sert eleştiriler teşkilatlarda da bir gerginliğe sebebiyet vermiş. Kaldı ki Erdoğan’ın ‘teşkilatlara yönelik’ yaptığı sert sözlerin teşkilatlarda gerilime sebebiyet vermemesi mümkün değil."

"Zira, AK Parti teşkilatlarında bayrağı “halefine” teslim edecek olan “selef” bayrağı “hasbi değil hesabi”, dinamik değil “metal yorgunu”, “dava adamı olmadığı”, “üzerinde yolsuzluk şaibesi”, “kutlu yürüyüşe engel”, “millete hizmette laubali” ya da “kripto FETÖ’cü” olduğu için teslim etmiş olacak.

“Halka gidiş formaliteye dönüştü”

AKP’nin halk içinden çıktığını, bir halk partisi olduğunu, bu nedenle de bugüne dek Erdoğan’ın ağzından “Halka ulaşacağız” gibi ifadeler çıkmadığını ifade eden Çakır, bugün ise halka gidişin bir formaliteye dönüştüğünü söyledi:

Şimdi yine gidiyor AK Parti vatandaşın evine, ofisine. Sokakta gördüğü zaman yine tokalaşıyor. Ancak bir farkla: Dün samimiyetle yapıyordu bugün bu ziyaretler bir formaliteye dönüşmüş durumda.

Dün vatandaşın evine gittiğinde, bir dostunun evine, akrabasının evine, ana baba ocağına gitmiş gibi gidiyordu, bağdaş kurup oturuyordu, sıkılmıyordu, bugün bağdaş kurmakta zorlanıyor.

“Ticari şirket görüntüsünden kurtarılmalı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “hasbilikten hesabiliğe savrulduk” sözleri özeleştiri olduğu kadar sorunun tesbiti açısından da önemlidir. Ancak bunun gereği yapılması kaydıyla.

Gereğinin yapılması ise, yine Erdoğan’ın sözleriyle söyleyelim, AK Parti’nin etrafına “ticari olarak” odaklanan “canda olsa” gereğinin yapılmasıdır. AK Parti’nin ticari şirket görüntüsünden kurtarılmasıdır.

Ve AK Parti şu soruya cevap bulmalıdır: AK Parti bugün kimin temsilcisi konumunda ve kimin sesidir?

(Sendika.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler