'Elele fotoğraf' tartışmasına AA da katıldı

'Bugün gazetesi orijinal olmayan haliyle yayınladı'

'Elele fotoğraf' tartışmasına AA da katıldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.12.2013 - 16:16

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in “elele” fotoğrafıyla ilgili olarak hükümetle cemaat arasında yaşanan tartışmaya Anadolu Ajansı da katıldı. Anadolu Ajansı Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nden “Abonelerimizden Bugün Gazetesi, bu karelerden birini, orijinal olmayan haliyle ilk sayfasından yayınlamıştır” açıklaması yapıldı.

Başbakan Erdoğan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Bugün gazetesinin Erdoğan ve Fatma Şahin’i elele gösteren fotoğrafına çok sert tepki göstermişti. Yalçın Akdoğan Yeni Şafak’ta Yasin Doğan adıyla yazdığı köşede “Kavganın da bir ahlakı vardır. Bunun adı açıkça belden aşağıya vurmaktır, seviyesizliktir” benzeri ifadeler kullandı. AA Kurumsal İletişim Direktörlüğünden dün yapılan yazılı açıklamada “29 Kasım'daki AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda, Başbakan Erdoğan ile Bakan Şahin'in yer aldığı fotoğraf karesi üzerinden yapılan tartışmalarda Anadolu Ajansı adının sıkça yer alması ve kuruma gelen açıklayıcı bilgi talepleri nedeniyle duyuru yapılmasına gerek görüldüğü” kaydedildi. Anadolu Ajansı’nın 29 Kasım'da AK Parti İl Başkanları Toplantısı'ndan abonelerine toplam 33 kare fotoğraf geçtiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu fotoğrafların 5’inde, Sayın Erdoğan ile Sayın Şahin, diğer katılımcılarla birlikte görülmektedir. Sayın Şahin’in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylağına ait bu kareler, 30 Kasım tarihli gazetelerde en çok kullanılan fotoğraflarımız arasında yer almıştır. Abonelerimizden Bugün Gazetesi, bu karelerden birini, orijinal olmayan haliyle ilk sayfasından yayınlamıştır. Bunun üzerine de başta sosyal medya olmak üzere pek çok mecrada tartışmalar olduğu gözlenmiş ve kurumumuzdan açıklayıcı bilgi taleplerinde bulunulmuştur. Tartışmaların önünü almak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla söz konusu fotoğraf karesinin orijinal halini yeniden yayınlıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler