Ekrem İmamoğlu: Suç duyurusunda bulunacağım!

Genel sekreter ve yardımcılarının istifa açıklamaların sorulması üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Suç duyurusunda bulunacağım. Hakkımdır, değildir, suç duyurusunda bulunacağım. Tarihe not düşeceğim. Afişe edeceğim, millete anlatacağım." dedi.

Ekrem İmamoğlu: Suç duyurusunda bulunacağım!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.07.2019 - 14:39

<video:1488927>

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde şehit olanları anma törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye şirketlerindeki yöneticilerin istifa süreçlerine ilişkin soruları yanıtladı.

Saraçhane’deki İBB merkez binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, eski İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın yaptığı açıklamanın sorulması üzerine, “Kimse milletin aklıyla oynamasın. Bizim burada aradığımız ahlak ve iyi niyet. Ben İBB Başkanıyım, 5 milyona yakın oy almış bir insanım. 16 milyonun hesap soracağı kişiyim ben. Cuma günü açıklama yapıyorum ve o günün akşamında istifalar ediliyor” yanıtını verdi.

Cuma akşamı istifaların verildiğini, kendisinin cumartesi günü haberinin olduğunu anlatan İmamoğlu “Benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Ben bu işin bütününe bakıyorum. Yönetim kuruluna katılan arkadaşlarım var. Zabıta marifetiyle çağrı yaptım. 12’si geldi diğerleri gelmedi. Sorduğum soruyu söyleyeyim. Kişisel iradenizle mi hâlâ orada duruyorsunuz, siyasi bir irade mi size talimat veriyor?’ Bakın bu soruyu orada sordum, burada da soruyorum. Benim her şeyim şeffaf. Hiçbir cevap alamadım” dedi. Bir an önce genel kurulların yapılması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu “Siz tamamen iyi niyetli olmayan bir davranışla şirketlerin kuruluş yönetmeliğinin verdiği yetki ile 45 günlük sürenin tamamını kullanıyorsunuz. Niçin? Yazıktır, günahtır” ifadelerini kullandı. “Milletin malının üzerine oturmasınlar kardeşim. Bir hafta içinde karar alsınlar. Genel kurulları yapalım. Süreleri bitti” diye konuşan İmamoğlu, diğer belediye şirketlerinde de genel kurul sürecinin sorulması üzerine ise şu cevabı verdi: “Aynı şekilde, son gününü, son anını kullanma çabası. Kendi şirketin değil. Orada artık kimin durduğunun bir önemi yok. Suç duyurusunda bulunacağım. Hakkımdır, değildir, suç duyurusunda bulunacağım. Tarihe not düşeceğim. Afişe edeceğim, millete anlatacağım.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon