Ekonomist Karaosmanoğlu vefat etti

Nihat Erim’in kurduğu 33. Hükümet’te Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunan ekonomist Attilla Karaosmanoğlu (82), tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde zatürre sonucu hayatını kaybetti.

Ekonomist Karaosmanoğlu vefat etti
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.11.2013 - 18:17

Ekonominin duayeni Karaosmanoğlu, evli ve 1 çocuk babasıydı. Kalçasındaki kırık nedeniyle 12 Ekim’de Başkent Hastanesi’ne kaldırılan Karaosmanoğlu, daha sonradan gelişen akciğer enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı. Önceki gece hayatını kaybeden Karaosmanoğlu’nun cenazesi, Çarşamba günü Şakirin Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Çengelköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

İstifaları hükümeti devirmişti

Attilla Karaosmanoğlu 1971 Başbakan Nihat Erim tarafından Türkiye’ye başbakan yardımcılığı için çağırıldı. Yeni hükümet, parlamento içinden dirençle karşılaştı. Erim, 26 Ekim 1971’de istifasını sundu. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay istifayı kabul etmedi, hükümet yola devam kararı aldı. Anayasal teknokrat hükümeti 3 Aralık 1971’e, yani 11’ler olayına kadar yönetimde kaldı. Karaosmanoğlu da Dünya Bankası’na geri döndü ve bu kurumda Başkan yardımcılığına kadar yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon