Ekmek arası ıspanağı reddetmişti: O işçi de işsiz kaldı

İstanbul Bakırköy’de çalıştığı metro şantiyesinde öğle yemeği olarak dağıtılan ekmek arası ıspanağa karşı çıktığı için işten çıkartılan Bedirhan Aslan, iş bulamadığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 15.06.2020 - 13:48
Ekmek arası ıspanağı reddetmişti: O işçi de işsiz kaldı
Abone Ol google-news

“Beni bu virüs değil, beni sizin düzeniniz öldürür” sözleriyle gündeme gelen ve o günden beri işsiz olduğunu duyuran TIR şoförü Malik Baran Yılmaz’ın ardından İstanbul Bakırköy’de Bayburt Grup’un yüklenici olduğu metro inşaatında çalışan ve yemek olarak ekmek arası ıspanak dağıtıldığını duyuran işçi Bedirhan Aslan da işsiz kaldığını ve söyledi. 

Bakırköy meydan metro şantiyesinde çalışan işçilere pandemi sürecinde öğlen yemeği olarak ekmek arası ıspanak gönderilmiş, yemeği kabul etmeyen işçilerden Bedirhan Aslan bunu sosyal medya hesabından paylaşınca işten çıkartılmıştı.

Aslan, “Sabah 8, akşam 7 çalışıyoruz o zor koşullar altında ben de bunu sosyal medyada paylaştım hakkımızı aradım. Bunu gündeme getirdiğim için de şirket benim çıkışımı verdi. Yol ücreti vermediler maaşı bekle dediler ve aynı gün şantiyeye terk et dediler” diyerek yaşadıklarını anlatmıştı. Aslan, yaşadığı bu olayın ardından 3 ay geçmesine rağmen iş bulamadığını söyledi.

Haksızlığa karşı çıktığı için çıkışı verildiğini söyleyen Aslan, “Aradan 3 ay geçmesine rağmen işsizim. Şimdi Mardin’de ailemle beraberim. 6 kişilik bir aileyiz ve ailede çalışan hiç kimse yok. Evimiz kira, herhangi bir gelirimiz yok. Yardıma ihtiyacımız var. Hem benim hem ailemin bu mağduriyetliğin duyulmasını istiyorum. Mardin’de olduğumuz için iş imkanları çok kısıtlı. Sesimizin duyulmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler