Eğlencede de adalet yok

Türkiye’de hemen her kesimin yüksek sesle dile getirdiği adalet ve hukukun üstünlüğü arayışına, eğlence sektörü de eklendi.

Eğlencede de adalet yok
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 17.02.2018 - 22:02

Türkiye’de hemen her kesimin yüksek sesle dile getirdiği adalet ve hukukun üstünlüğü arayışına, eğlence sektörü de eklendi. Otel, gazino, bar, pavyon, taverna, restoran, düğün salonu gibi yerlerde çalışan işçi ve sanatçılar; Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası aracılığıyla İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Sektör bakanlıktan, “terör, toplumsal olaylar, darbe, uluslararası ilişkilerde oluşan olumsuz gelişmeler, olağanüstü haller nedeniyle içkili eğlence yerlerinin yerel idari makamların kararı ile değil mahkeme kararı ile kapatılmasını istedi.

Gazino, bar, pavyon, gece kulübü, ve müzikli restoran gibi içkili eğlence yerlerinde çalışan işçiler ve sanatçılar da Türkiye’deki adalet arayışına katıldı. Eğlence sektöründe çalışan işçiler ile müzik ve sahne sanatçılarını bünyesinde toplayan Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası, işyeri kapatma cezaları hakkında 5 Şubat’ta İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

Başvuruda; gazino, bar, pavyon gibi eğlence yerlerinde oluşan adli veya polisiye olaylarda, yerel idari makamlarca işyerlerine genellikle kapatma cezası verildiği belirtildi, “Adli veya olay, işverenin/işletmenin kusur ve ihmali dışında gerçekleşse dahi, sonuç çok fazla değişmemekte ve eğlence işyerini bekleyen son yine kapatılma olmaktadır” denildi. Dilekçede, işyerlerinin yerel idari makamlarca kapatılması ile sadece suç işleyenlerin değil, “işyerlerinde çalışmakta olan garson, komi, aşçı, bulaşıkçı, konsomatris gibi servis işçileri, müzik ve sahne sanatçıları ile bu işyerlerine malzeme sağlayan esnaf ve müşterilerin de cezalandırıldığı” belirtildi. Dilekçede, “Kapatma cezaları müşteri kaybına neden olmakta ve bu uygulama giderek işyerinin tümden kapanması sonucunu doğurabilmektedir” denildi.

Dilekçede, İçişleri Bakanlığı’ndan, “Suçları işletmelerin değil insanların işlediği, suç ve cezanın bireyselliği ilkesinin gözönünde tutularak, adli veya polisiye olaylarda kapatma cezasının yerine ilgili işverenin/işletmenin para cezası ile cezalandırılması ve işleri kapatma cezalarının mahkeme kararına bağlanması” talep edildi. Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çırıka, “Devletin öncelikli görevi işyeri kapatmak değil, bu tür işletmeleri ciddi bir şekilde denetleyerek oluşabilecek olumsuzlukları önlemek ve gidermektir” açıklamasını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler