Düzce'de acılar hâlâ taze

Türkiye’yi 7.4 ile can evinden vuran 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden yaklaşık 3 ay sonra 12 Kasım saat 18.57’de merkez üssü Kaynaşlı olan 7.2 büyüklüğündeki depremde Düzce’de 782 kişi yaşamını kaybederken, 16 bin 666 konut yıkıldı. Depremin üzerinden 14 yıl geçerken acılar ise hâlâ taze.

Yayınlanma: 12.11.2013 - 10:35
Abone Ol google-news

Düzce depreminde ölen eşinin cenazesiyle enkazda kalan Naci Topkara, 26 saat boyunca kurtarılmayı bekledi. Topkara, “Şeker hastası olduğum için şeker ve tansiyonum fırladı, bilincimi kaybetmemeye çalıştım. Elime bir harç veya tuğla parçası alıp sesimi duyurmak için zemine vurdum. Kolum ağrıdıkça dinlenip tekrar vuruyordum. Yanlış bir yer delindiğinde bina çökebilir endişesi vardı. Hayatımda o 26 saat yok. Bilinç kaybı oldu bende. O günleri unutamıyorsunuz. Depremi yaşamayan insanlar depremi çok basit görüyor. Biz de öyle görüyorduk. Ta ki başımıza gelene kadar” diye konuştu.

Depremde enkaz altında 4 saat yaşam mücadelesi veren Musa Çarıkçıoğlu, “4 saat boyunca kirişin altında kaldım. ‘Ayağımı kesin, beni alın’ diyorum. Bir taraftan kahve yanıyor, ‘Yanarak öleceğim’ diye düşünüyorum. Bir yandan sallanmaya devam ediyor, kimse yanaşamıyor. Arkamda bulunan 3 kişi öldü orada. O günler unutulamaz, ‘unuttum’ diyen yalan söylüyordur. Allah kimseye o günleri yaşatmasın” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler