Dünyada manşet 'Yandaş'ta tek satır

Yolsuzluk ve rüşvet skandalının ardından dün üç bakanın istifası, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Başbakan’ı istifaya çağırması dünya medyasında geniş yankı buldu. Yandaş medya ise haberi büyütmeden verdi.

Dünyada manşet 'Yandaş'ta tek satır
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.12.2013 - 15:53

Amerikan New York Times gazetesi, “Erdoğan’ın soruşturmaya müdahalesi, disipliniyle tanınan partisinin birliğini tehdit ediyor” yorumunda bulundu.

İşte Bayraktar'ın istifa açıklaması VİDEO

Gazete, “Yolsuzluk skandalının Erdoğan hükümetine meydan okuduğu ve ülkeyi kutuplaştırdığını” yazdı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, “oğullarını kapana kıstıran yüksek profilli bir yolsuzluk soruşturması” üzerine istifa ettiklerini belirtti.

İngiliz Yayın Kurumu BBC haberinde, “Türk Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğullarının, hükümeti vuran bir yolsuzluk soruşturması kapsamında suçlanmaları üzerine istifa ettiler” diyerek, Erdoğan’ın soruşturmayı, “iktidarına zarar vermek için kullananların ellerini kırmakla tehdit ettiğini” hatırlattı.

Katar merkezli El Cezire televizyonu, Türkiye’nin sansasyonel yolsuzluk operasyonu ve bakanların istifasıyla sarsıldığını vurguladığı haberinde, Bayraktar’ın Erdoğan’ı istifaya çağırmasına dikkat çekildi.

Dubai merkezli El Arabiya televizyonu da “Skandal, Türkiye’nin siyasi elitini vurdu ve Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ciddi bir meydan okuma oluşturdu” yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon