Dünya Kadın Müzeleri Kongresi İzmir'de başlıyor

Konak Belediyesi ev sahipliğindeki Dünya Kadın Müzeleri Kongresi, dünyadaki 50 kadın müzesi temsilcisinin katılımıyla, Eylül ayında İzmir'de gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 24.07.2010 - 09:35
Abone Ol google-news

Belediye meclis ve kadın meclisi üyelerinden oluşan heyetle Almanya'daki Bonn Kadın Müzesi ve diğer tarihi kültürel alanlarda incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki kadın müzesi temsilcilerini 2011 yılında İzmir'de konuk edeceğini belirtti.

Dünyada 50 kadın müzesi bulunduğunu ve 51.sinin Türkiye'de, İzmir Konak'ta yaşama geçirileceğini belirten Tartan, ''Çağdaş kadınlara, sanatçılara yakışacak, tüm ülkeye örnek olacak bir kadın müzesinin İzmir'de kurulması için adım adım çalışmalar yürütüyoruz. Müzemizde kadının gelişimini ve Türk kadınının sosyal konumunu irdeleyen bir anlayışı sergileyeceğiz'' dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde benzer girişimlerin bulunduğunu ifade eden Tartan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Yeni kadın müzelerinin açılması gündeme geliyor. Biz de kadın müzesinin kurulması yolunda önemli adımlar atıyoruz. 2011 yılında gerçekleştirilecek olan dünya kadın müzeleri temsilcilerinin buluşması da bu çalışmayı taçlandıracak. Kadın müzesinin ana fikri kadınları sosyal yaşamda etkin olmaya, kültürel aktiviteye, başarılarını ortaya koymaya, sanata teşvik etmek, teması ise kadın ve politika. Müzede kadın sanatçıların her türlü eserleri sergilenecek. Örnek çalışmalar kadınlar için itici bir güç teşkil edecek. Bizim müzemizde yürütülecek olan çalışmalara başka ülkelerden de katılımlar olacak ve çok renklilik yaşanacak.''

Bonn Kadın Müzesi Müdürü Marianne Pitzen'in de kadın müzesi kurulması konusunda kendilerine destek verdiğini ve konsept danışmanlığını üstleneceğinin altını çizen Hakan Tartan, ''Tarihi ve kültürel dokunun korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması çalışmalarını yerinde görmek ve kadın müzesini incelemek amacıyla düzenlenen program kapsamında Bonn Uluslararası Kadın Araştırma Merkezi'ni de ziyaret ettik. Bu gezi kurulacak kadın müzemize ışık tutacak, yol gösterecek. Bizim kadın müzemiz, Türkiye'nin birçok kentinde kadın müzelerinin kurulmasına önderlik edecek, örnek olacak. İzmir'de gerçekleştirilecek bu müzeyle kadının Türkiye'de adı olacak'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler