DSP adayı TKP lehine adaylıktan çekildi

Yerel seçimlere sayılı günler kala, DSP adayı TKP Defne Belediye Başkan Adayı Sevra Baklacı'nın lehine yarıştan çekildi. Baklacı, ilk kez belediye başkanını seçecek olan Defne'de koltuğa en yakın aday oldu.

DSP adayı TKP lehine adaylıktan çekildi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.03.2014 - 15:50
Hatay'ın Defne ilçesinde DSP'den aday olan Eyhem Günay, 30 Mart Pazar günü yapılacak seçimlere kısa bir süre kala yazılı bir açıklama yaparak TKP Defne Belediye Başkan Adayı Sevra Baklacı lehine yarıştan çekildi. Halktan gelen talepler nedeniyle çekildiğini açıklayan Günay, anketlerde birinci sırada çıkan Baklacı için çalışacağını kaydetti. 
 
Ekibi ve destekçileriyle görüşerek, Defne'de kalıcı, güçlü bir halk hareketi oluşturmak için TKP adayı lehine seçimlere girmeme kararı aldıklarını ifade eden Günay "Tüm gücümüzle Sevra Baklacı'ya destek vereceğiz" dedi. "Birleşen halk kazanacaktır; biz haklıyız ve kazanacağız. Defne'de Sevra; Defne'de halk kazanacak" ifadelerini kullanan Günay açıklamasını "Defne'den Türkiye'ye birleşmenin gücünü, güzelliğini, başarısını, zaferini gösterelim" cümlesiyle bitirdi. 
 
AKP'ye yaklaşık yüzde 1 civarında oy çıkan Defne, 2014 yerel seçimlerinde ilk kez belediye başkanı seçiyor. Seçime sayılı günler kala Baklacı en güçlü aday olarak gösteriliyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon