Dövmenin ustaları İstanbul’da

Türkiye ve dünyada ün yapmış dövme ustaları ile dövme tutkunları ekim ayının başında Maslak Arena’da buluşacak. İstanbul Tattoo Convention 2015, 2 Ekim’de başlayacak.

Yayınlanma: 27.09.2015 - 08:04
Abone Ol google-news

Türkiye’de ilk defa 2012 yılında gerçekleşen İstanbul Tattoo Convention 2015, bu sene de Türkiye ve dünyada ün yapmış dövme ustaları ile dövme tutkunlarını 2-3-4 Ekim’de Maslak Arena’da buluşturacak.

Bu sene festivalde bir de rekor denemesi gerçekleşecek. Guinness’e başvuru: “Bir kişi üzerinde en çok dövme sanatçısının çalıştığı dövme” rekoru için yapıldı. Bu rekor 81 kişi ile festivalin açılış gününde gerçekleştirilecek.

Festivalde, 70’e yakın dövme standı yer alacak. Türkiye’den ve dünyadan dövmeli güzeller dövme kraliçesi seçilebilmek için yarışacaklar. Ayrıca vücut boyama şovlarının da yapılacağı festivalde, katılımcıların yaptığı dövmeler içinden “En İyi Dövme Sanatçısı” ödülü sahibini bulacak. Festival kordinatörü, N. Şener Öner ile dövmeseverleri bekleyen sürprizleri konuştuk.

- Festivalde 81 dövme sanatçısıyla bir rekor gerçekleşecek. Nasıl bir çalışma yürüteceksiniz?

Rekorun başlangıç saatinden itibaren 81 dövmeci dönüşümlü olarak başlanan bir dövmenin bir bölümünü yapacak sonra yerini bir sonraki dövmeciye bırakacak. Günün sonunda dövme tamamlandığında 81 dövmecinin emek verdiği tek dövme olarak bir ilke imza atacağız. Daha önce bu kategori de herhangi bir rekor denemesi olmamış. Bu rekor denemesinin bizim için diğer bir anlamı da dövme sanatçılarının arasındaki birlik ve dayanışmanın bir temsili olsun istedik.

- Bu yıl dövme severleri bekleyen sürprizler neler olacak...

Bu yıl geçen yıllarda yaptığımız organizasyonlardan çok farklı ve eğlenceli bir yıl olacak. Bunun için bir yıldır ben, ortağım Ahmet Kunt ve ekibimiz çok büyük emek ve çaba harcadık. Bu yıl etkinliğin başından sonuna kadar birçok sahne şovunun yanı sıra katılımcı ve ziyaretçilerin de katılabileceği çok eğlenceli etkinlikler planladık. 2 Ekim Cuma günü başlayacak olan etkinliğimiz 4 Ekim Pazar günü geç saatlere kadar dopdolu geçecek. Etkinlik esnasında çeşitli dallarda yapılacak dövme yarışmalarının yanı sıra 2015 dövme kraliçesinin de seçimi yapılacak.

- Dünyanın en önemli festivallerinden biri Tatoo Convention’ın İstanbul’da yapılması oldukça önemli. Neden İstanbul...

İstanbul iki kıtaya yayılmış, yaklaşık 20 milyon nüfusuyla kültürel bakımdan dünyanın sayılı şehirlerindendir. Bu nüfusun yüzde 60’ı 30 yaşın altında ve bu yaş grubunun yüzde 50’den fazlasında en az bir dövme var. Bu da bizim etkinlik için İstanbul’u seçmemizde belirleyici oldu.

- Festivalde bu yıl hangi ülkelerden katılımcılar olacak?

Bu yıl 4.’sü gerçekleşecek olan “İstanbul Tattoo Convention” (İstanbul Dövme Fuarı) Türkiye’de ilk defa 2011 yılında gerçekleşti. Istanbul Dövme Fuarı’na Türkiye’nin yanı sıra, Rusya, Almanya, Japonya, ABD, İngiltere, Yunanistan, İskoçya ve Kazakistan gibi dünyanın pek çok yerinden yaklaşık 80 ünlü dövme sanatçısı katılacak.

- Festivalin bir de müzik kısmı var. Kimler sahne alacak?

Rock müziğin en önemli grup ve sanatçıları, Pentagram, Can Gox, Cem Köksal, Gir Akat, Gitarizma, Blacktrick, Rainbow Blues Band, The Ayılar festivalde sahne alması kesinleşen isimler. Ayrıca Dj Soydan Yakuza ve bir de ‘pole dance’ gösterimiz de bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler