Döverek öldürülen hamile kadının bebeği de öldü

Bismil'de dövülerek öldürülen 9 aylık hamile Zeynep Taş'ın sezaryenle alınan bebeği yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kaybetti.

Döverek öldürülen hamile kadının bebeği de öldü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.12.2013 - 13:17

Yağmur köyünde yaşayan ve 5 Kasım'da damdan düştüğü öne sürülerek Bismil Devlet Hastanesine götürülen iki çocuk annesi 9 aylık hamile Zeynep Taş'ın (33) hayatını kaybetmesi nedeniyle sezaryenle alınan ve sevk edildiği Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 2 kilo 600 gram ağırlığındaki kız bebek tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Başhekim Vefik Çelebi, bebek Taş'ın annenin ölümüne bağlı olarak anne karnında ciddi şekilde oksijensiz kalması nedeniyle başta beyni olmak üzere tüm organlarında ciddi hasar oluştuğunu belirterek, bu nedenle solunum destek ünitesine bağlı bir süre yaşamını sürdüren bebeğin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.

'VAHŞİ BİR ŞEKİLDE DÖVÜLMÜŞ''

Zeynep'in "damdan düştü" denilerek hastaneye kaldırıldığı, kayınbiraderinin dedesinin olayın düşme değil, dövülme olduğunu söyledi. Genç kadının babası Yusuf Arık, "Kızımı öldürünceye kadar dövmüş" dedi.

Acılı baba Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da oturan Mehmet T.'nin 2 aydır kızının evinde kaldığını, kızının 2 ay boyunca Mehmet T.'ye hizmet ettiğini söyledi.

Olay günü Mehmet T.'nin kızından yemek hazırlanmasını istediğini ancak hasta ve hamile olan kızının yemeği hazırlayamayacağını söylemesi üzerine şiddete maruz kaldığını kaydeden Arık, kızının kayınbiraderi tarafından vahşi bir şekilde dövüldüğünü belirtti.

"Onu öldürünceye kadar dövüyor. Devletimize, herkese sesleniyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanımız Fatma Şahin'e sesleniyorum. Bu işe bir el atsınlar. Benim kızım böyle oldu. Başka kadınlar bu zulmü yaşamasın" diyen Arık, büyük bir şok yaşadıklarını ifade etti.

Bismil'de 5 Kasım'da meydana gelen olayda damdan düştüğü gerekçesi ile hastaneye kaldırılan 9 aylık hamile Zeynep Taş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, bebeği sezaryen ile alınmıştı. Ölümü şüpheli bulunan Taş'ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderilmiş, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Taş'ın kayınbiraderi tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon