Dört şan yıldızı ilk kez bir araya geldi

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç sahnesinde Burak Bilgili(bas), Mert Süngü(Tenor), Simge Büyükedes(Soprano) ve Asude Karayavuz(Mezzosoprano) ilk kez, Milano La Scala Operası baş korrepetitörü piyanist Vincenzo Scalera eşliğinde 26 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de birlikte konser verecekler.

Dört şan yıldızı ilk kez bir araya geldi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.12.2013 - 21:01

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı farklı zaman dilimlerinde sürekli tek hoca ile çalışarak birincilikle bitirmiş olan dünya opera sahnelerinin dört Türk şan yıldızı; Burak Bilgili(bas) Metropolitan, Mert Süngü(Tenor) Dresden Semper Oper, Simge Büyükedes(Soprano) ve Asude Karayavuz(Mezzosoprano) Roma Operası ve Milano La Scala gibi operalarında önemli rollerde sahneye çıkıyorlar.

Avrupa ve Amerika’nın en önemli operalarında roller alıp, uluslararası festivallere sürekli olarak davet edilen bu dört şan yıldızına konserde eşlik etme teklifini tereddütsüz kabul eden Vincenzo Scalera ise, şu an dünyanın en ünlü şancılarının aranılan tek eşlikçisi ve Leyla Gencer’in yakın dostu. Dünyanın ünlü operalarında solist sanatçılardan Leyla Gencer’e kadar çok değerli şancılara eşlik eden Scalera da şan dünyasının parlak yıldızı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon