Dört davada paralel disk

TÜBİTAK’ın “sahte” dediği o disk 4 davanın seyrini etkiledi.

Dört davada paralel disk
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.01.2014 - 09:55

Gölcük Donanma Komutanlığı'na 6 Aralık 2010'da bir ihbar üzerine yapılan baskında ele geçirilen ve TÜBİTAK'ın önceki gün hakkında "Üzerinde oynanmış" diyerek "sahte" olduğu yönünde rapor açıkladığı "5 Nolu Harddisk" sadece Balyoz Darbe Planı Davası'nı değil, Ergenekon ve Askeri Casusluk ile Poyrazköy Davaları'nın seyrini de etkiledi. Donanma Komutanlığı'nda zemin döşemesi altında bulunan ve sanıkların yıllardır sahte olduğunu söylediği 5 Nolu Harddisk ortaya çıktıktan hemen sonra Balyoz'da 163 komutan tutuklandı.

 

GÖLCÜK'Ü ERGENEKON'A BAĞLADI

Bu arada Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de harekete geçti. Islak imzası tartışılan İrtica İle Mücadele Eylem Planı ve Gölcük'ten çıkan belgelerin benzer olup olmadığının incelenmesini istedi. TEM Büro'da görevli 3 polisin hazırladığı 262 sayfalık tespit tutanağı Mayıs 2011'de mahkemeye ulaştı. Tespit tutanağında; 5 Nolu Harddisk içindeki "PROJE" adlı belge ile Albay Çiçek'in yazdığı iddia edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı belgenin çok az farkla aynı ifadeler içerdiği belirtildi.

Tutanakta "Proje Belgesi, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın taslağıdır" denildi. Tespit tutanağında Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un kamuoyunun TSK faaliyetleri doğrultusunda yönlendirme faaliyetlerine katıldığına dair ifadeler de yer aldı "PROJE adlı taslak belge, 'GENKURBSKTAKDİMİ/GENKURBŞK./TAKDİM/TEMA TASLAK' adlı isimlendirme nedeniyle Genelkurmay Başkanı'na sunulmak üzere hazırlanmış olabilir. İlker Başbuğ, 28 Ağustos 2008 - 27 Ağustos 2010 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığından, PROJE belgesinin hazırlandığı Genelkurmay Başkanı'dır. " ifadesi Başbuğ'un aleyhine delil oldu.

 

4 YIL SONRA İNCELENDİ

5 No'lu Harddisk'teki bilgiler hem Ergenekon hem Balyoz davasında sanıklar hakkında verilen mahkumiyet kararlarına dayanak teşkil ederken mahkeme de sanıklar ve avukatlarının "5 Nolu Harddisk bağımsız bilirkişi tarafından incelensin" talebini yerinde bulmayarak inceleme yaptırmadı. Toprağa gömülü bulunan lav silahlarıyla ilgili açılan Poyrazköy Davası'nda ise 5 No'lu Harddisk yine gündeme gelerek delil dosyasına konuldu. Ancak davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi sanık ve avukatlarının "Harddisk incelensin" talebini kabul etti. Ve talep üzerine inceleme yapan TÜBİTAK, 28 Temmuz 2009'da kullanım dışı kalan 5 Nolu Harddisk'e, bu tarihten sonra sistem saati geriye alınmış başka bir bilgisayardan dosya aktarıldığını tespit etti.

 

5 NO'LU HARDDİSK

Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıkan ve dört davanın seyrini etkileyen 5 No'lu Harddisk'le ilgili yol haritası şöyle:

4 HAZİRAN 2009: Ergenekon Davası'nda Kurmay Albay Dursun Çiçek'in yazdığı belirtilen ve kamuoyunda "AK Parti ve Gülen'i bitirme planı" olarak bilinen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı belge, 4 Haziran 2009'da Ergenekon sanığı avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda bulundu.

12 HAZİRAN 2009: Taraf Gazetesi'nin 12 Haziran 2009'da yayınladığı belge üzerindeki imza 1 yılı aşkın tartışıldı.

19 TEMMUZ 2010: 1. Ordu Plan Semineri'yle ilgili darbe iddiaları iddianame tamamlandı. 196 sanığa "Hükümete Darbe" suçundan Balyoz Davası açıldı.

6 ARALIK 2011: Balyoz Davası'nın ilk duruşma tarihi 16 Aralık 2010 olarak belirlendi. 6 Aralık 2011'de gelen ihbar mektubuyla Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 10 çuval belge ile 5 Nolu Hardkisk'e el konuldu.

11 ŞUBAT 2011: Balyoz Davası'nın ikinci duruşmasına Donanma'da bulunan belgelerin incelemesi tamamlanmış olarak başlandı. Savcı bu belgelere dayanarak sanıkların tutuklanmasını talep ett. Mahkeme de duruşmada olan 163 asker hakkında tutuklama kararı verdi.

TÜBİTAK'ın sahte olduğunu bildirdiği "Proje" belgesi ile "İrtica ile Mücadele eylem Planı"ndaki (Plan) benzer ifadelerden bir kaçı şöyle:

 

Milliyetçi oylar

Proje:"Milliyetçi partiler, AKP'den en fazla oy alabilecek partilerdir. Ermenistan ve Yunanistan ile ilgili kamuoyunda tepki uyandıracak haberler sürekli gündemde tutularak milliyetçi partilerin AKP'den oy eksiltmeleri sağlanacaktır....

Plan: Ermenistan ve Yunanistan ile ilgili kamuoyunda tepki uyandıracak haberler sürekli gündemde tutularak milliyetçi partilerin tabanını genişletmesi sağlanacaktır

 

AK Parti ile ilgili

Proje:AKP mensuplarının dindarlık kisvesi altında halkın dini duygularını istismar ederek kendi zenginlerini yarattıkları ortaya konulacaktır.

Plan: AKP mensuplarının ülkemizde ekonomik krizin etkisinin ciddi olarak hissedildiği bir dönemde lüks yaşamlarından taviz vermedikleri yönünde haber yaptırılarak, bu durumun hem İslam anlayışıyla çeliştiği hem de uygulamaya çalıştıkları ‘halk adamı' yaklaşımlarının gerçeği yansıtmadığı konusunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

 

MEB ile ilgili

Proje:Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerine ait ibadet görüntü ve haberlerinin medyada yer alması sağlanarak, AKP hükümeti kamuoyu önünde yıpratılacaktır.

Plan: Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öğrencilerine ait ibadet görüntü ve haberlerinin medyada yoğun olarak yer alması sağlanarak Milli Eğitim Bakanı kamuoyu nezdinde yıpratılacaktır.

 

Fethullah Gülen ile ilgili

Proje: PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Irak'ın Kuzeyinde bulunan irticai gruplara ait okul, dershane ve yurtlara eylem yapmıyor olmasının iki örgüt arasında bağ olduğu ve anlaştıklarının açık bir göstergesi olduğu yönünde haberler yaptırılacaktır.

Plan: PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Irak'ın Kuzeyinde bulunan FG'cilere (okul dershane ve yurtlara eylem yapmıyor olmasının iki örgüt arasında bağ olduğu ve anlaştıklarının açık bir göstergesi olduğu yönünde haberler yaptırılacaktır.

(Habertürk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler