Doğru taktik başarı getirir

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavları, yarın Sosyal Bilimler Sınavı ile başlayacak. 15 Haziran’da ise sabah Matematik Sınavı, öğleden sonra da Yabancı Dil Sınavı yapılacak. 21 Haziran’da Fen Bilimleri, 22 Haziran’da da Edebiyat-Coğrafya sınavları gerçekleştirilecek. Sınavlara 946 bin 244 aday girecek.

Doğru taktik başarı getirir
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.06.2014 - 23:15

Matematik Sınavı (LYS-1) 135 dakika sürecek ve sınavda, Matematik Testi ve Geometri Testi yer alacak. Matematik Testi’nde 50 soru bulunacak ve 75 dakika cevaplama süresi verilecek. Geometri Testi’nde 60 dakikada 30 soru cevaplandırılmaya çalışılacak.

135 dakika sürecek olan Fen Bilimleri Sınavı’nda (LYS-2) Fizik Testi, Kimya Testi ve Biyoloji Testi yer alacak. Testlerde 30’ar soru bulunacak ve 45’er dakika cevaplama süresi verilecek.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 120 dakika sürecek. LYS-3’te, Türk Dili ve Edebiyatı Testi ile Coğrafya-1 Testi yer alacak.

Sosyal Bilimler Sınavı’na (LYS-4) girecek adaylar, 135 dakikada Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi’nde yer alan soruları cevaplamaya çalışacak.

Yabancı Dil Sınavı’nda (LYS-5) adaylara 80 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek. Yabancı Dil Sınavı Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacak. Yabancı dil testinde her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.

 

Sınav taktikleri

Fen Bilimleri Dershanesi Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt’un sınavlardan önceki son günlerle ve sınavla ilgili önerileri şöyle:

- İlk LYS’niz istediğiniz gibi geçmediyse, ilk sınavdan 1 hafta sonra da diğer LYS olacağı için moralinizi yüksek tutup, ilk sınavdaki performans kaybınızı ikinci sınavda telafi edebileceğinizi unutmayın.

- Hangi ders olursa olsun şıklardan önce soru metnini okuyun. Soru köklerini iyi anlayın. “Değildir”, “olamaz”, “altı çizili” veya “kalın” yazı karakterli ifadeleri daha dikkatli okumalısınız.

- İlk doğru gördüğünüz seçeneği hemen işaretlemeyin, tüm seçenekleri mutlaka okuyun. Unutmayın! En doğru seçenek E şıkkı da olabilir.

- Sınav, bilgiyi kullanma hızınızı ölçer. Hız ve doğru cevap arasındaki dengeyi kurun. Aşırı dikkat ya da dikkatsizlik zaman kaybına neden olur. Geçen zamanla değil kalan zamanla ilgilenin.

- Bilmediğiniz soruları boş bırakın.

- Boş bıraktığınız soruya kitapçıkta küçük bir işaretleme yapın. Böylelikle hem kaydırma riski azalır hem de sonradan soruyu yapmak için döndüğünüzde soruyu bulma noktasında sorun yaşamazsınız.

- Zorlandığınızı düşündüğünüz soruda zaman kaybetmeyin, diğer soruya geçin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon