‘Direnseydi 4 dakikada soyulup...’

Çıplak aramaya direnen Gezi tutuklusu Elif Kaya’ya 1 ay görüş yasağı onandı.Hakim gerekçede “Gardiyanların çelişkili ifade vermesi doğal. İnsan bazen bir gün önce yediğini unutur” dedi.

‘Direnseydi 4 dakikada soyulup...’
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.11.2013 - 13:13

Gezi tutuklusu Elif Kaya’ya çıplak aramaya direndiği için verilen ceza hakim Nimet Özkavalcı tarafından çok tartışmalı gerekçelerle onandı. Kaya’nın çıplak aranmadığı kanaatine varan hakim, Kaya’nın çıplak aramaya direnmesi halinde 4 dakika içinde çırılçıplak soyulup aranmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu savundu. Kararda “4 dakika içinde tamamen soyulup saçı başı bozulmadan giydirilmesi mümkün değil. Vatan Gazetesi'nden Çınar Özer'in haberine göre, dar kot pantolonun ve iç çamaşırının bu sürede çıkarılıp tekrar giydirilmesi çok zor” gibi değerlendirmeler yer aldı.

Şakran Kadın Cezaevinde 8 gardiyan tarafından aranan ve arama odasından elinde iç çamaşırıyla çıkan Kaya odada çıplak aramaya zorlandığını söylemişti. Cezaevi idaresi Kaya’ya aramaya direndiği için “1 ay görüş kısıtlılığı” cezası vermişti. Mahkemeye taşınan bu ceza kadın hakim Nimet Özkavalcı tarafından ilginç gerekçelerle onandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon