Dincilik eleştirisine iddianame

Sosyal medyadan hırsızlık ve dincilik eleştirisi yapan aydın ilahiyatçı Kılıç, BİMER’e şikâyet edildi, 1 yıl hapsi isteniyor.

Dincilik eleştirisine iddianame
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.03.2019 - 23:04

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı 25 Kasım 2017’de Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan bir şikâyet nedeniyle ilahiyatçı-yazar Cemil Kılıç hakkında, “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıla” suçlamasıyla iddianame düzenledi. İddianamede şikâyetçinin başvurusundan 1 yıl sonra Kılıç’ın sosyal medya hesabından alınan iki paylaşımın delil olarak gösterilmesi dikkat çekti. İddianamede Kılıç’ın 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mesajlarında hırsızlık temasının işleyip dinciliği eleştiren Kılıç için suçun basın yoluyla işlendiği aktarılarak cezanın yarı oranında artırılması talep edildi.

D.Ç. isimli bir şahıs 25 Kasım 2017 tarihinde BİMER’e yaptığı şikâyette Cemil Kılıç’ın sosyal medya üzerinden halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığını öne sürdü. Yürütülen soruşturma sonucunda Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Kılıç hakkında iddianame düzenledi. İddianamede Cemil Kılıç’ın 6 Aralık 2018 ve 11 Aralık 2018 tarihindeki iki paylaşımına yer verildi. Kılıç’ın 6 Aralık tarihli sosyal medya paylaşımında, “Din güzel ahlaktır diyor sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed! Lakin gel görki dincilerin hepsi ahlaksız” ifadelerini kullandığı, 12 Aralık tarihli paylaşımda ise, “Bir ilahiyatçı olarak söylüyorum ki tarih Türkiye’deki islamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil topluluk görmüş değildir.

İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare devrimci Muhammed’i müslümanlıktır” paylaşımını yaptığı aktarıldı. Ancak D.Ç. BİMER’e 25 Kasım 2017’de şikâyette bulunmasına karşın düzenlenen iddianamede Kılıç’ın 2018 tarihindeki paylaşımlara yer verilmesi dikkat çekti.

İddianamede Kılıç’ın savcılık beyanlarına da yer verildi. Kılıç, beyanında “Paylaşımların suç olduğunu düşünmüyorum. Düşünce özgürlüğü kapsamındadır. Ben müslümanlara değil islamcılara, dindarlara değil dincilere eleştirilerde bulundum” ifadelerini kullandı. İlahiyatçı Kılıç, sosyal medya paylaşımları nedeniyle geçen ocak ayında, Rami Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı. Kılıç, Eğitim-İş ve ADD’de görevler almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon