Derin Devlet

1970’lerin gerilim filmlerine saygıda bulunan gerilim, dünyanın en demokrat ve şeffaf ülkesi olarak bilinen İngiltere’nin gerçekten böyle olup olmadığını, yargı sisteminin adil olup olmadığını sorguluyor.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 21:40
Abone Ol google-news

Londra’nın en işlek merkezinde bulunan Borough Pazarı’nda patlayan bomba 120 masum insanın ölümüne neden olur. Bu terör saldırısını planlayan grubun lideri Faruk Erdoğan adlı Türk asıllı bir teröristin olduğu söylenmektedir. Erdoğan bombalı bu intihar saldırısını planlamakla suçlanıyordur. Borough Pazarı Saldırısı’nı soruşturma görevi Martin Rose’la Claudia Simmons Howe’a verilir. Davadaki önceki savunma avukatı intihar ettiğinden bu görevi Rose üstlenir. Avukatlar geçmişte duygusal bir ilişki yaşamışlardır ama aralarında anlaşarak bunu gizli tutmayı yeğlerler. Davaya ait gizli belgeler sunulduktan sonra birbirleriyle iletişimi kesmek zorundadırlar.

İngiltere tarihindeki en büyük cinayet davası başlar. Bu dava ulusal güvenliği de ilgilendiren bir davadır. Martin bir süre sonra gözetlendiğini, izlendiğini farkeder. Erdoğan’ın İngiliz Gizli Servisi MI5 için çalıştığını keşfeden Martin bu davadan kurtulmaya çalışır. Çünkü hem kendi hem de meslekdaşı Claudia’nın yaşamı tehlikededir.

Dünyanın en demokrat, en şeffaf ülkesinde bile derin devletin varlığını anlatan filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri yer alıyor.

Closed Circuit (Kapalı Devre) Yönetmen: John Crowley Oyuncular: Eric Bana, Rebecca Hall, Ciaran Hinds, Riz Ahmed, Anne–Marie Duff, Kenneth Cranham, Julia Stiles, Jim Broadbent / 2013, 92 dakika, Kanal D Productions.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler