Depresyonda mucize ilaç

ABD ve Kanada’da yapılan bilimsel çalışmalar, genel anestezi ve hipertansiyon tedavisinde kullanılan iki farklı ilacın, şizofreni ve depresyon hastalarında olumlu sonuçlar verdiğini ortaya koydu.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 11:08
Abone Ol google-news

5. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi Başkanı ve GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Psikiyatri Servisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Çetin, dünya nüfusunun yaklaşık beşte birini etkileyen depresyonun, intiharla sonuçlanma riski bulunan önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek tedavi için kullanılan ilaçların etkisini 3-4 haftada gösterdiğini, bunun da intihar eğiliminde olanlar için büyük risk oluşturduğunu söyledi. Çetin, bu nedenle de tedavide kullanılacak ilacın etkisinin en kısa sürede kendini göstermesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu da, her 5 kişiden birinin depresif olduğunu belirterek Amerikan Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü ile Kanada’da özel izinle yürütülen çalışmaların piyasada var olan, farklı bir tedavi için kullanılan iki ilacın, şizofreni ve depresyon tedavisinde kullanılabileceğini gösterdiğini belirtti. Arıcıoğlu, bunun son yıllarda psikiyatri tarihinde en dinamik ve heyecan verici gelişmeler arasında yer aldığına işaret ederek “İlaç, burun spreyi gibi kolay kullanılabilir şekilde piyasaya sunulmaya hazırlanıyor. Söz konusu ilaçla, diğer ilaçlarla tedaviye cevap vermeyen vakalarda birkaç saat gibi kısa sürede antidepresan etki elde edilmiştir” bilgisini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler