Demirtaş hedefte

HDP'nin Demirtaş'a suikast bilgisi alarak Bakanlığa başvurduğu ortaya çıktı. Ancak hükümetin herhangi girişimde bulunmadığı öğrenildi. Demirtaş, kendisine yönelik suikast planı iddiaları ile ilgili olarak, "Yazılanların çoğu doğru, biz tedbirlerimizi alıyoruz' dedi.

Yayınlanma: 14.10.2015 - 15:18
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik Suriye’den Türkiye’ye geçen bir ekibin suikast planı yaptığı, oluşumun devletin yetkili organlarına aylar önce bildirildiği ortaya çıktı.

Suikast planını ‘somut bilgi bize ulaştığında bir dilekçe ile ilgili yerlere de bildirdik’ sözleriyle Cumhuriyet’e doğrulayan Demirtaş, “Bizden çok IŞİD’i koruyanlar bizi nasıl koruyacak?” yanıtını verdi.

ANF’den Amed Dicle’nin dün yayımlanan haberinde, 13 Mayıs’ta Demirtaş’ın evine yapılan polis operasyonunnunda aslında suikast planı olduğu ifade edildi. Mir Dengir Fırat’ın da polislerin Demirtaş’ı infaz etmek üzere kapıya gittiklerini, bu suikastı yaptıktan sonra PKK’ye yıkacaklarını açıkladığı belirtildi. Haberde özetle şu tespitler yer aldı:

Mitinge bomba- 5 Haziran günü, HDP’nin Amed (Diyarbakır) mitinginde, Demirtaş sahneye çağırılmak üzereyken, 10 metre ötede bomba patlatıldı.

Suriye’den ekip geldi- Temmuz ayında, Rojava yönetimi, HDP yönetimine not göndererek, Demirtaş’a suikast yapmak üzere bir ekibin sınırdan geçtiği bilgisini aldıklarını iletti. Bu bilgi tüm detaylarıyla devletin bazı organlarına da iletildi.

Demirtaş, “Yazılanların çoğu doğru. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Bunu o net, somut bilgi bize ulaştığında bir dilekçe ile ilgili yerlere de bildirdik” dedi. Demirtaş herhangi bir güvenlik tedbiri alınıp alınmadığına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi: “Bizden çok IŞİD’i koruyanlar bizi nasıl koruyacaklar?”

DEVLET ÖNCE SÖZLÜ, ARDINDAN DİLEKÇEYLE HABERDAR EDİLDİ

HDP'nin bu bilgiyi sözlü olarak devlet yetkililerine iletmesi ancak herhangi bir girişimde bulunulmaması üzerine, bu kez 5 Ağustos 2015 tarihinde HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken imzasıyla İçişleri Bakanlığı'na konuya ilişkin dilekçe verdiği öğrenildi.

Dilekçede, "Tarafımıza ulaşan kesine yakın bilgilere göre, Suriye'den IŞİD'e bağlı bir timin Eş Genel Başkanımız Sn. Selahattin Demirtaş'a suikast için Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenilmiştir. Kişilerin eşkalleriyle ilgili bilgimiz bulunmamaktadır. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ve rica ederiz" ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler