Davutoğlu'ndan 'ihanet' suçlaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, düşürülen Suriye uçağı ile ilgili “Her türlü ihlal mukabelesini görür. Bu ihlale göz mü yumsaydık “ dedi. Davutoğlu, uçağının düşürülmesinin seçime bağlanmasını ise "vatana ihanet" olarak yorumladı.

Davutoğlu'ndan 'ihanet' suçlaması
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.03.2014 - 13:16

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, düşürülen Suriye savaş uçağı hakkında açıklama yaptı. Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

Suriye uçağı sınırımızı bir kilometre derinliğinde ihlal etmiştir. Bu konuda elimizde çok güçlü deliller zaten Genelkurmay başkanlığınca bütün çalışmalar yapıldı. Bu çevreçede kamuoyumuzun bilmesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları koruyacak kudrette bir devlettir, sınırlarını ihlal edecek olan ister karadan, ister denizden, ister havadan gerekli müdahaleyi görür.

Türkiye'nin kararlılığı konusunda hiç kimsenin şüphesı olmasın.Suriye hava kuvvetlerine 'gelin bizim sınırlarımızı ihlal edin' diye davetiye mi çıkarmış hükümetimiz. Seçime az bir zaman kaldı diye göz mü yumsaydık. CHP sözcüsünün yaptığı açıklama üzüntü vericidir. Bazı yayın organları
Suriye'ye giden yardım TIR'ları ile ilgili de aynı yayını yaptılar. Bunun seçim manevrası olarak yansıtılmaya çalışılması ciddiyetsizliktir. Bunu hiçbir şekilde mazur göstermek mümkün değildir. Silahlı kuvvetlirimiz onuru korumuşlardır. Bazı yayın roganları Suriye rejiminin sözcüsü gibi davranıyorlar.
Bu tür yayınları yapanları kamuoyumuzun takdirine bırakıyorum. TIR meselesinde de aynı yayını yaptılar. Seçimlerle ilgili hiçbir kaygı yokken açık bir şekilede sınır ihlalı yapılmışkan bu olayları seçimle ilişkilendirmek ihanettir. Her türlü tedbir alındı, risklerin tümünü hesap ettik. Hazırlıklıyız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon