Davutoğlu'ndan 'ehvenişer' de geri adım

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki terör gruplarını kastederek "rejimi 'ehvenişer' denilecek noktaya getirdiğini" söyledi, daha sonra da sözlerini yalanladı.

Davutoğlu'ndan 'ehvenişer' de geri adım
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.01.2014 - 12:20

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye konusunda dün yaptığı açıklamalarda, Suriye'deki radikal unsurların uyguladıkları yanlış yöntemlerin rejimi "ehvenişer" denilecek noktaya getirdiğini belirtti. Bakan, dün AA Editör Masası'nda şu ifadeleri kullandı:

"Bir başka yerde yabancı unsur var, Hizbullah da Suriye'ye girdi. Onbinlerce Hizbullah ve değişik yerlerden rejime destek vermek için gelen yabancı savaşçılar var. Bütün bu unsurlar Suriye'den çıkmalı. Ne zaman Suriye'nin kuzeyinde muhalefet güçlendi, IŞİD o zaman ortaya çıktı ve savaşını da muhalif unsurlara karşı yaptı. Bunlarla rejim arasında perde gerisinde bir ortaklık var. Rejim bunları göstererek 'terör var' diye kendini meşru kılıyor. Bunlar da o kadar yanlış yöntemler uyguluyor ki, rejimi nerdeyse 'ehveni şer' dedirtecek bir noktaya gelerek, halkı bezdirmek yönünde bir tavır sergiliyorlar."

Sözlerini yalanladı

Suriye politikasıyla ilgili 'ehvenişer' tabirini kullanan Davutoğlu,  gündeme oturan sözleriyle ilgili Kanal 24'te kalıldığı programda açıklık getirdi. Sözlerini yalanlayan Davutoğlu şöyle konuştu:

"Bazı çevreler özellikle El-Kaide tehdidi üzerinden Beşşar Esed'ı ehveni şer gibi göstermek istiyorlar. Arada Suriye halkı büyük bir baskı görüyor. Ama bu baskıyı 150 bin Suriyeli kadeşimizin ölümünden sorumlu bir rejimin baskısını örtbas etmek için El Kaide tehdidini IŞİD tehdidini gündemde tutarak ikisi arasında kıyaslarla bir ehveni şer görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Benim söylediklerimde ehveni şer görüyoruz gibi diye bir ifade yok. Bu konuşmanın arkasından nasıl böyle bir şey çıkartılıyor anlamıyorum. Türkiye'nin (Esed'in yönetimi bırakması gerektiği yönündeki) politikası değişmemiştir, Suriye halkına kendi halkına karşı böylesine büyük bir zulüm uygulamış olan, yüzbinlerce insanın ölümünden, milyonlarca insanın mülteci durumuna düşmesinden, milyonlarca insanın sakat kalmasından, öksüz yetim kalmasından sorumlu olan bir rejim ehveni şer gösterilebilir mi"

















Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon