Davayı reddetti, polis şiddetini savundu

Gezi olaylarında gaz fişeğiyle yaralanan Aydoğan’ın açtığı davada mahkeme, fişekle yaralanmanın ispatlanamadığına hükmetti.

Yayınlanma: 11.11.2015 - 05:36
Abone Ol google-news

Gezi isyanı sırasında gaz fişeği kapsülü ile ayağından yaralanan Aydın Aydoğan’ın, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı 101 bin TL’lik tazminat davası reddedildi.
 
Gezi’deki orantısız polis şiddetinin savunan mahkeme heyeti, Aydoğan’ın gaz bombasıyla yaralandığının ispatlanamadığına hükmetti. Aydoğan’a, 2 bin 500 TL de mahkeme masrafı çıkarıldı. Karara itiraz edeceklerini söyleyen Aydoğan, “İlk müdahaleyi Türk Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan yaptı. Sonra, ambülansla Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüm. Aktan’ı tanık gösterdik, mahkeme dinlemedi” dedi. 
 
Aydoğan, 11 Haziran 2013 tarihinde gaz kapsülü ile sol ayağından yaralandı. 1 ay hastanede yattı, aylarca ayağının üstüne basamadı. Sorumlular hakkında açtığı tazminat davası ise İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi’nde 8 Temmuz’da sonuçlandı. 4 ay sonra tebliğ edilen kararda, 11 Haziran günü Taksim’de yaşanan olayların yasadışı, izinsiz eylem ve gösteri mahiyetinde olduğu ifade edildi. Emniyet güçlerinin bu sebeple olaya müdahale ettikleri kaydedilerek, “Bedeni kuvvetin dışında basınçlı su, göz yaşartıcı gazlar veya tozlar, fiziki engeller ile sair hizmet araçları müdahale aracı olarak kullanılmıştır.
 
Kamuoyunun da malumu olduğu üzere olayların güne özel değil günlerce sürecek şekilde süreklilik arz ettiği anlaşılmaktadır. Davacının, güvenlik güçlerince olayları bastırmak için kullanılan gaz fişeği nedeniyle sol ayak topuğundan vurulduğunun iddia edilmişse de sunulan raporlardan ve sair belgelerden olayın bu sebebe binaen olduğu ortaya konulamadığından, idareyi kusurlu kılacak bir husustan söz edilemeyeceği sonucuna ulaşılmıştır” denildi.  
 
“Tedavim bitmedi”
 
Aydoğan, yargılama süresince mahkemeye altı tane sağlık raporu sunduğunu, gaz fişeği yaralanması olduğunun raporlarda yer aldığını ifade ederek, “Tedavim bitmedi. Yakında yine ameliyat olacağım. Kararı almak için de çok uğraştık. Adli tatil, bina taşındı, e imza bozuk diye oyaladılar” diye konuştu. 
 
Ayağını burktu demişlerdi
 
İstanbul Valiliği’nin, mahkemeye gönderdiği savunmada, “Hastane raporunda yaradan bahsediliyor. Bu yara, ayağın burkulması, bir yere takılması,düşme gibi gün içerisinde karşılaşılan kazalarda dahi söz konusu olabilir” denilmişti. İçişleri Bakanlığı’nın yanıtında ise “Davacının yaralanmasına neyin ve kimin sebep olduğunun bilinmiyor” ifadesi yer almıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler