Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haftalık olağan görüşmede Cumhurbaşkanlığı köşkünde bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı seçimi ve iki ismin adaylıkları konusunda değerlendirme yaptıkları belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ile görüştü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 10.04.2014 - 10:24

Köş'te basına kapalı yapılan haftalık olağan görüşme, bir saat 10 dakika sürdü.

Yerel seçimlerin ardından gözler 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanını ilk kez halk seçecek. 21 Ekim 2007'de, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilip seçilmemesi yönünde yapılan referandumda, anayasa değişikliği yüzde 69 ile kabul edildi. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine karşı çıkanların oranı ise 31'de kaldı. Böylece, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin anayasa değişikliği kabul edildi.

"İKİ İSİMDE GÖRÜŞMEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ"

Bugün yapılan olağan görüşme öncesi iki isim de, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda müzakere mesajları verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuya ilişkin açıklamalarında "Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında bunlar netleşmiş olur. Nasıl olur, ne olur, bunları cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oturur konuşuruz; Başbakan'la da diğer arkadaşlarımla da ona göre karar veririz" demişti.

Cumhurbaşkanı Gül, "Başbakan Erdoğan bu konuda sürpriz adım atar mı?" sorusuna, "Açıkçası ben Başbakan'a yapmam, O da bana yapmaz. Bu tip öyle meselelerde "Oturup konuşuruz. Manşetlerden öğrenmem" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün bu açıklamalarına Başbakan Erdoğan ise 4 Nisan'da, Azerbaycan'a hareketinden önce yanıt verdi. Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin soruları üzerine Erdoğan "Cumhurbaşkanımızın 'konuyu aramızda müzakere ederek bir karara varırız' kanaatini ben de paylaşıyorum" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon