CRR’de Caz Şubat’ı Buika ile başladı

İBŞB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 1 -18 Şubat tarihleri arasında Caz müziğinin yaşayan efsanelerini ağırlıyor. Caz Şubat’ı 1 Şubat'ta Buika konseriyle başladı.

CRR’de Caz Şubat’ı Buika ile başladı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.02.2014 - 21:48
 
 
Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan ve bugüne kadar birbirinden değerli sanatçıları ağırlayan İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu(CRR), şubat ayında ‘Caz Şubatı’ başlıklı programıyla, 1 Şubat- 18 Şubat tarihleri arasında caz müziğinin önemli isimlerine ev sahipliği yapacak.
 
CRR’de 1 Şubat Cumartesi akşamı Buika konseri ile başlayan Caz Şubatı’nda, Buika’dan Kenney Garret’a, Dionne Warwick’ten, Andrea Motis ve Joan Chamorro Quintet ’e kadar birbirinden önemli sanatçılar,  sahne alacak. Program, 1 Şubat’ta, İkinci albümü ‘Mi Niña Lola’ ile İspanya Müzik Ödüllerinde en iyi prodüksiyon ve en iyi İspanyolca albüm ödülünü kazanan Grammy ödüllü sanatçı Buika ile başladı. 
 
3 Şubat akşamı caz severler bir başka Grammy ödüllü sanatçı Kenny Garret ile buluşacak. Alto saksafonda dünya çapında bir star olan Garret, zengin repertuarından örnekler sunarak izleyenlere müzik dolu bir akşam yaşatacak.
 
Katalan cazının parlayan yıldızlarından Andrea Motis, ustası Joan Chamorro ile 4 Şubat’ta sahne alacak. Kendisine gitarda Josep Tarver, piyanoda Ignasi Terraza, davulda Esteve Pi eşlik edecek. Trompet virtüözü Wadada Leo Smith  Golden Quartet ile 5 Şubat akşamı,  İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor.
 
7 Şubat akşamı İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu 9 müzisyenden oluşan Norveçli Jaga Jazzist’i konuk edecek. Kuzeyin parlayan yıldızlarından önce sahneyi bir başka caz ustası olan Stian Westerhus yeni grubu Pale Horses ile alacak.
 
Ünlü yazar Lev Tolstoy’un torunu olan ve hiç şan dersi almadığı halde güçlü bir sese ve yoruma sahip olan Rus Asıllı İsveçli sanatçı Victorya Tolstoy 10 Ocak akşamı caz severleri CRR Konser Salonu’na bekliyor.
 

14 Şubat akşamı CRR Caz Orkestrası ve solist Elif Çağlar Muslu,  Şef Nail Yavuzoğlu yönetiminde Sevgililer Günü özel konserini gerçekleştirecek. 5 Grammy ödülü efsanevi sanatçı Dionne Warwick  uzun bir aradan sonra, 18 Şubat akşamı yeniden Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda caz severlerle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler