'Çok çirkinler benim olamazlar'

Estetik yaptırdığını saklayan eşe tazminat cezası.

'Çok çirkinler benim olamazlar'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.11.2013 - 16:00
Çinli bir işadamının, evlenmeden önce tüm yüzüne estetik ameliyat yaptırdığını kendisinden saklayan karısına “dolandırıcılık yaptığı ve çocuklarının çirkin olmasına neden olduğu” gerekçesiyle dava açtığı ve 120 bin dolarlık tazminat kazandığı iddia edildi.
 
Evening Standard, Huffington Post ve NBC’de yar alan haberlerde Jian Feng isimli adamın “çok çirkin” oldukları gerekçesiyle çocuklarına DNA testi yaptırdığı, çocukların biyolojik babası olduğunu öğrendikten sonra ise karısının geçmişini araştırdığı ve kadının Güney Kore’de 100 bin dolarlık estetik ameliyat yaptırdığını öğrendi.
 
ABD medyası dava ile ilgili haberin ilk kez 2004 yılında basına yansıdığını, ancak geçtiğimiz haftalarda söz konusu iş adamının ve aldığı tazminat miktarının Çin basınında açıklandığını söyledi.
 
ŞEHİR EFSANESİ Mİ?
 
Haberin doğruluğu kanıtlanamazken, 2004 yılından beri aralıklarla medyada yer alan hikayenin aslında bir şehir efsanesi olduğu da konuşuluyor.
İnternette yayılan bu fotoğrafın aslında Tayvan'da bir plastik cerrahın reklamlarında kullanılan bir fotoğraf olduğu ortaya atılan iddialar arasında.Haberin ilk olarak yer aldığı Heilongjiang Morning Post gazetesi de hikayenin ilk ağızlardan doğrulanmadığını ve sonrasında doğru olmadığının ortaya çıktığını belirtiyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon