Çicek satışlarında patlama

Kesme çiçek üretiminde söz sahibi kentlerden Yalova'da, 14 Şubat Sevgililer Gününün yaklaşmasıyla çiçek satışlarında artış kaydediliyor.

Çicek satışlarında patlama
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.02.2014 - 13:34

Türkiye'de kesme çiçek üretiminde söz sahibi kentlerden Yalova'da, 14 Şubat Sevgililer Gününe yaklaşılırken çiçek mezatlarında hareketlilik yaşanıyor

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yalova Şubesi yetkilisi Tan, mezatlarda Yalova, Antalya, İzmir ve Mersin'de üretilen yaklaşık 50 çeşit çiçeğin açık artırma ile satıldığını dile getirdi.

Yalova Şubesine birçok ilden çiçekçilerin ürünleri almak için geldiğini belirten Tan, "Sevgililer Gününde normal günlerde sattığımız ürünün 5-6 katı, bazen de neredeyse 10 katı satış gerçekleştiriliyor. Günde 150-200 koli satış olurken bu günlerde 500-600 koliye kadar satışlar yükseliyor. Şu anda satışlar yoğun şekilde gerçekleşiyor. Türkiye genelinde Yalova'da üretilen çiçeklerden bu günlerde 10-12 bin koli satılması bekleniyor" dedi.

Tan, Sevgililer Gününde en çok gül talep edildiği bilgisini verdi.

Yalova'da kış sezonu olduğu için gül üretiminin azaldığına işaret eden Tan, şöyle konuştu:

"Bu yıl havaların sıcak olmasından dolayı gül üretimi yüksekti. Genelde bu dönemde Mersin ve civarından gül ihtiyacı karşılanıyor. Sadece bizim kooperatifimizde Sevgililer Günü öncesi 3 ila 5 milyon arasında gül satılır. Türkiye genelinde ise 20 milyon gül satışı gerçekleşir. Normalde güllerin iki demeti 40-45 liradan satılıyor. Sevgililer Gününde 90-100 lirayı buluyor."

Tan, gül dışında orkide, şebboy, frezyanın, en çok talep gören bitkiler arasında olduğunu sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler