CHP’nin adayı İmamoğlu... İstanbul’a özenli bir yönetim vaadi

CHP İstanbul İl Başkalığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan koltuğa, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi.

CHP’nin adayı İmamoğlu... İstanbul’a özenli bir yönetim vaadi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.09.2017 - 22:36

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat “Biz Kadir Topbaş için de adalet istiyoruz” dedi. Ekrem İmamoğlu ise İstanbullulara büyük projeler ve detaylı programlar sunmayacağını belirterek, “İstanbul’a özenli bir yönetim vaat ediyorum. Hangi partiden olursa olsun belediye meclisimizin bütün üyelerini artık İstanbul’u, İstanbullularla birlikte, İstanbul’dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum” dedi.

Sözen de katıldı

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın Taksim’de bir otelde düzenlediği basın toplantısına milletvekilleri Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, Selina Doğan, Süleyman Çelebi, İstanbul’daki CHP’li belediye başkanları, İstanbul’un eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen, İBB’deki CHP’li meclis üyeleri ve partililer katıldı. Basın açıklaması yapan Canpolat, İmamoğlu’nun temayül yoklaması, grup yönetimi, belediye başkanları ve genel merkezin ortak kararıyla aday gösterildiğini belirterek şöyle konuştu: “Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul’a başlattığı adalet yürüyüşünün önemini bugün daha iyi anlıyoruz. Bugün Kadir Topbaş için de adalet istiyoruz. 1994’den beri İstanbul’u yönetenlerin İstanbul’u ne kadar betonlaştırdığını biliyoruz. İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan 2.2. metrekaredir. İstanbul’da CHP’nin dışında olanlar, özellikle ‘hayır’ cephesinde buluşanlar birlik olmalıdır. Adayımızın, MHP’nin tabanı, HDP, AKP’de adalet arayanların belediye başkanı olacağını belirtiyorum. Önümüzdeki dönem 1994’de bıraktığımız İstanbul’u yeniden alacağımız biliyorum. Ülkeyi yönetemiyorlar, İstanbul’u da yönetemiyorlar” dedi.

'Özenli bir yönetim’

‘Özenli bir yönetim’ Canpolat’ın açıklamasının ardından Ekrem İmamoğlu “Bugün burada önümüzdeki 18 ay için İstanbul’un yönetimine talip olan bir belediye başkanı olarak İstanbullulara büyük projeler, detaylı programlar sunacak değilim” sözleriyle konuşmasına başladı. İstanbul’un beş bin yıllık tarihine, maneviyatına özen gösteren bir yönetim vaad ettiğini belirten İmamoğlu, “Özenli bir yönetim vaad ediyorum. İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. Yeni nesil bir belediyecilik vaad ediyorum. İstanbul’un toplumsal ve kültürel çeşitliliğine özen gösteren, herkese hoşgörüyle bakan bir yönetim vaad ediyorum” dedi. İmamoğlu konuşmasını “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, emanet ettiği Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaad ediyorum. Ben bu kentin kaderinin bu kentte yaşayan insarlara, yani İstanbullulara, yani İstanbulluyum diyenlere yeniden verildiği bir anlayış vaad ediyorum. Ben bu hayal için adayım” sözleriyle bitirdi.

Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu, 1970’te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans yaptı. 1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı, yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör futbol oynadı. Trabzonspor Futbol ve Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babası.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler