CHP'li vekile ölüm tehdidi

Kamuda türban serbestisini yargıya taşıyan CHP’li vekil: Can güvenliğim yok

Yayınlanma: 14.10.2013 - 14:41
Abone Ol google-news

AKP hükümetinin, “demokratikleşme paketi” adı altında kamuda türban yasağını kaldırmasını yargıya taşıyan ve geçen cuma günü Danıştay’a başvuruda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, başvurusunun duyulmasının ardından, telefonlarla ve sosyal medya üzerinden sürekli tehdit edildiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın CHP yönetimine “disipline sevk” baskısı yapmasına dikkat çeken Tanal, “Uygulama, laik hukuk devletine başkaldırıdır. Gümüşhane Baro Başkanı’nı, Danıştay Başkanı’nı hedef gösterenler şimdi de beni hedef gösteriyor. Eğer başıma bir şey gelirse sorumlusu Başbakan, Başbakan Yardımcısı, AKP yöneticileridir” dedi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi de olan CHP’li Tanal’ın, önceki gün “Eğer CHP’li vekil davadan vazgeçmez, CHP de vekil hakkında bir disiplin işlemi yapıp davaya yanlış demezse; dava, CHP’nin açtığı davadır” diye tweet adan Bekir Bozdağ’ın yanı sıra, sosyal medya üzerinde çok sayıda tehdit mesajı ve hakarete maruz kaldığı ortaya çıktı. Danıştay’a başvuru nedenlerini ve başvuru sonrasında yaşadıklarını Cumhuriyet’e anlatan Tanal, Bozdağ’ın kendisini partiye adeta şikâyet etmesini, AKP’deki “biat kültürü”ne bağladı. Tanal, “CHP’de biat kültürü olmaz. Milletvekilleri de özgürdür. Hak arama özgürlüğü çerçevesinde yaptığım bir başvurudur, hak arama özgürlüğü engellenebilir mi? Nasıl bu başvuruyu partime karşı tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanabilirsin” sözleriyle tepki gösterdi. 2008’de, “Üniversiteler yetmez, kamuda da başörtüsü serbest olacak” dediği için AKP yönetiminin dönemin Konya Milletvekili Hüsnü Tuna’yı disipline sevk ettiğini anımsatan Tanal, gelinen noktada AKP’nin “ikiyüzlülüğünün” net olarak ortaya çıktığını söyledi.

‘Hedef gösteriliyorum’

Hükümete yakın medya kuruluşlarının kendisini hedef gösterdiğini ve ardından da sayısız tehdit telefonları aldığını belirten Tanal, gece yarısı kendisini Çanakkale’den arayan birisinin, “Sen bu davayı niye açtın? Bunun için aradık” deyip kapattığını, telefonuna düşen numarayı aradığında yanıt veren olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Akit gazetesine bakın, Mahmut Tanal’la ilgili 15 haber var. İki günde 280 tane tehdit mesajı aldım. Twitter, Faceebook üzerinden tehditler, hakaretler geliyor. Olayı bu hale getiren, beni hedef gösteren, Başbakan, Başbakan yardımcıları dahil, hükümet yetkilileridir. Can güvenliği sorunum var. Geçmişte, türbana karşı çıkan ve aynı gazete tarafından hedef gösterilen Danıştay Başkanı rahmetli oldu. Tüm AKP Gençlik Kolları, başvurumla ilgili bilgiyi yayıyor. Geçmişte, Gümüşhane Baro Başkanı öldürüldü. Ama ben hiçbir şekilde polis koruması istemiyorum, ne olacaksa olsun.” Kendisinin demokratik hakkını kullanarak başvuruda bulunduğunu belirten Tanal, ancak hükümet çevrelerinin “dava açma özgürlüğünü” baskıyla elinden almaya çalıştığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler