CHP'li Darbe Komisyonu üyesinden 'FETÖ bağlantılı sinyaller' iddiası

TBMM Darbe Komisyonu üyesi Çıray, CHP’nin hazırladığı darbe raporuna ilişkin ipuçlarını paylaştı, siyasilerin FETÖ bağlantılarına dikkat çekti.

CHP'li Darbe Komisyonu üyesinden 'FETÖ bağlantılı sinyaller' iddiası
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.04.2017 - 23:29

 

TBMM Darbe Komisyonu Komisyonu’nun, CHP’nin hazırladığı, ancak AKP’nin darbe komisyonu raporu hala paylaşılmadığı için sonucunu tamamlayamadığı “alternatif rapor” niteliğindeki muhalefet şerhine ilişkin ipuçları verdi. Raporda siyasi isimlerin olduğunu söyleyen Çıray, o kişilerin hangi yakınlarının FETÖ nedeniyle ihraç edildiği veya gözaltına alındığı gibi olaylar anlatılarak bilgi verildiğini, çevrelerinin FETÖ ile bağlantılarına dikkat çekildiğini kaydetti. Raporda belediye başkanı ve milletvekili isimlerinin bulunduğunu belirten Çıray anlattığı bir örneğin ardından “Bu siyasi ile ilgili işlem yapmak için ByLock’çu mu olması gerekiyor? Bu siyasinin ByLock’çu olup olmadığını Türkiye öğrenmek istiyor. Bu darbeyi önlemesi gereken siyasiler ve bürokratlar görevine devam ediyor. ‘Darbe neden önlenmedi’ diye CHP’ye soruyorlar. Bu siyasi ahlaksızlıktır” dedi. CHP’nin çalışmasında isimler yer aldığını belirten Çıray, “Bir siyasi düşünün. Geçmişte bürokraside bulunmuş. Valiliği sırasında bir çocuğa 84 kişinin tecavüz ettiği anlaşılmış. Bu örtbas edilmiş.

Tecavüz edenlerin içinde Gülen’in kardeşi var. Olayın üzeri kapatılmasına karşın soruşturmala ilgili CD ele geçirilmiş. Orada bu örtbas edenlerin içinde valinin olduğuna dair yurt müdürü ifade vermiş. Bu valinin kardeşi de Pensilvanya’ya giden bir rektör. Kendisi şu an milletvekili” dedi. Bu ve buna benzer olaylarla FETÖ ile siyasilerin bir şekilde ilişkilerinin olduğunu söyleyen Çıray, “Bunların hepsi basit bir aramayla internette çıkacak bilgiler. Bunları yok mu farz ediyorlar?” diye sordu. 2014’te bir belediye başkanının konuk olduğu televizyon kanalında ağlayarak, “Ne istediniz de vermedim, fazlasını verdim. Siz kalkıp başka partiye oy vermeye kalkmışsınız” dediğini anlatan Çıray, “Bu nedir şimdi, bu siyasi ile ilgili işlem yapmak için ByLock’çu mu olması gerekiyor. Bu siyasinin ByLock’çu olup olmadığını Türkiye öğrenmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Bir başka belediye başkanının damadının ise FETÖ’den cezaevinde olduğuna dikkat çeken Çıray, “Damat, belediye ile de iş yapmış. İddialara göre ise çocukları Pensilvanya’da Gülen’le komşuymuş. Çevresindeki herkes FETÖ’cü bir o mu değil?” diye konuştu. CHP’nin hazırladığı çalışmada kaç kişinin adının olduğu konusunda, “Kaç kişinin olduğunu söylemek spekülasyon olur. Bunun muhatabı ‘Hesap soracağız’ diyen hükümettir. Hem öyle diyecekler hem de sonra ‘Siyasi ayak yok’ diyecekler. Buna kargalar güler” ifadelerini kullandı. Çıray, Darbe komisyonu görüşmeleri sırasında Efkan Ala’ya “Adil Öksüz’ü tanıyor musunuz, bıraktırılmasında rolünüz oldu mu, bıraktırıldıktan sonra araştırma yapıp neden bıraktırıldığını ve nerede olduğunu öğrendiniz mi, bı

raktırılmasından bilginiz var mıydı?” sorusunu sorduğunu, Ala’nın “Emniyet bağlı, Jandarma bana bağlı ve onu gözaltına alan biziz” dediğini ve kendisinin “Nasıl bırakıldı, onu öğrenmek istiyorum” sözleri üzerine Ala’nın bu kez de “Onu da Adalet Bakanlığı’na soracaksınız” diyerek topu Adalet Bakanı’na attığını kaydetti.

‘Biz tuzağa düşmedik’

Adil Öksüz’ün MİT elemanı olup olmadığına dair bir belgenin kendisine mail atıldığını, “Bunun sahte olup olmadığını bilmek savcının işi” diyerek kendisine gelen maili savcılığa teslim ettiğini söyleyen Çıray, şöyle konuştu:  “Hiçbir yerde kullanmadım, basına sızdırmadım. Bana da bugüne kadar resmi bir yazı gelmedi sahte veya değil diye. Bana sorarsanız o belgeyi kim göndermiş ise aslında tuzak benim üzerimden CHP’ye kurulmuştu. Bu belgeyi gönderenin beklentisi, benim bunu kamuoyuna açıklamam ve sonra da sahte belgeyi açıklayan bir partinin komisyon üyesi olarak küçük düşmemdi. Biz ciddi davrandık, bu tuzağa düşmedik.” 

‘Suni gündem peşindeler’

Hem siyasilerin hem de bürokratların “Darbe neden önlenmedi” diye CHP’ye sorduğunu belirten Çıray, “Bu darbeyi önlemesi gereken siyasiler ve bürokratlar görevine devam ediyor. Bu siyasi ahlaksızlıktır. ‘Evet’i anlatamayanlar, suni gündemler peşinde koşuyorlar. Referandum bitene kadar başka bir şey söylemeyeceğim” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon